Hængt ud på nettet for mord

En ung mand fra Vejle bliver hængt ud på nettet, fordi han hedder det samme som en svensker mistænkt for mord.

En ung mand fra Vejle bliver hængt ud på nettet, fordi han hedder det samme som en svensker mistænkt for mord.

Onsdag før påske fik 20-årige Ahmad Akileh et chok. Nogle svenskere skriver til ham på Facebook, at hans billede bruges i to grupper på netværket om et mord i Landskrona i Sverige.

Og ganske rigtigt, han søger på Facebook, klikker sig frem og ser sit eget profilbillede brugt på en side om mordet på en 78-årig kvinde i Landskrona i Sverige. Den 23-årige mand, der er anholdt og mistænkt for mordet i Sverige, hedder også Akmad Akileh.

De to facebookgrupper er såkaldte hadegrupper, hvor medlemmerne debaterer mordet og sviner den mistænkte morder til. Den mistænkte er svensklibaneser, og der er flere racistiske kommentarer på hjemmesiden, og alt dette sker under billedet af Ahmad Akileh fra Vejle. Flere skriver også trusler og kommentarer på siden med hans egen facebookprofil.

Må selv bede om at få billederne fjernet

Ahmad Akileh skriver til Facebook og beder dem om at få fjernet sit billede fra grupperne. Han får intet svar, men nu en uge efter, han først opdagede billederne, er de fjernet. Det er hans billede til gengæld ikke fra en anden svensk hjemmeside om mord begået i Sverige.

Han har prøvet at gå til politiet i Vejle for at anmelde siderne. Men det sendte ham videre til Rigspolitiet, fordi der var tale om svenske grupper og hjemmesider. Men nu har Rigspolitiet sendt ham retur til lokalpolitiet. Nu overvejer Ahmad Akileh at gå til en advokat, for på den måde at få sit billede fjernet fra den svenske hjemmeside om mord.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327cf976187a21a38d59400

FacebookTwitter