Hærchef bekræfter: Forsvarets våben brugt i drabssag

En af hærens pistoler blev brugt ved skyderi, hvor 47-årig mistede livet.

Generalmajor Kenneth Pedersen, der er chef for Hærkommandoen, oplyser, at et af forsvarets våben blev brugt i forbindelse med drabssag.

Forsvaret bekræfter nu, at det var en af hærens pistoler, der blev brugt i forbindelse med en skudepisode, der kostede en 47-årig mand i Gladsaxe tidligere i dag.

- Vi ved, at det er et af vores våben af mærket Neuhausen, siger generalmajor og chef for Hæren Kenneth Pedersen til DR Nyheder.

En 42-årig soldat fra Forsvaret er sigtet for manddrab, efter en 47-årig mand blev fundet dræbt fredag morgen på Stengårds Alle i Gladsaxe nær København.

- Hvordan det er havnet i hænderne på soldaten, ved jeg ikke simpelthen ikke. De her våben ligger i et våbenkammer, når de ikke bliver brugt til det, de skal bruges til, siger generalmajor og chef for Hæren Kenneth Pedersen, som tilføjer:

- Men det siger sig selv, at vi har behov for betroede personer, der har nøgler og koder, men i den specifikke sag er det en del af den undersøgelse, der er i gang lige nu, så det kan jeg ikke udtale mig yderligere om.

Undersøgelse i gang

En politi- og auditørundersøgelse skal nu klarlægge, om der er sket fejl i forbindelse med forsvarets våbenhåndtering, oplyser han.

- Og så må vi på bagkant se, om vi har behov for at ændre vores procedurer og få strammet op, siger generalmajor Kenneth Pedersen.

- Det er dybt tragisk, at det er sket, og vi skal se, om vi kan gøre noget for at skærpe sikkerheden. Selvfølgelig kan man ikke lave et 100 procent sikkert system, men vi skal se, hvor langt vi kan komme. Og der vil vi tage udgangspunkt i den undersøgelse, der er i gang.

Sagen opstod i morges, hvor politiet fik en anmeldelse om, at en 47-årig mand var blevet skudt på en bopæl på Stengårds Alle på grænsen mellem Lyngby og Gladsaxe nær København.

Varetægtsfængslet

Den 42-årig mand blev i eftermiddags fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for drab ved at have skudt den 47-årige mand tre gange i overkroppen.

Manden nægter drab, men erkender sig skyldig i vold med døden til følge.

Den 42-årige mand er blevet varetægtsfængslet frem til 17. april.

Da politiet fortalte offentligheden om sagen tidligere på dagen, lød det, at motivet til skyderiet kunne være jalousi.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk