Hærværk mod etniske homoseksuelle

Ukendte hærværksmænd har ødelagt plakater, postkort ogbrochurer, der skulle hjælpe unge bøsser og lesbiske medudenlandsk baggrund. Hærværksmændene har samlet alt materialet under en bruser og tændt for vandet.

Ukendte hærværksmænd har ødelagt plakater, postkort ogbrochurer, der skulle hjælpe unge bøsser og lesbiske med udenlandskbaggrund.

Det nye informationsmateriale lå på et lager i Teglgårdsstræde iKøbenhavn hos Foreningen af bøsser og lesbiske og i går morges blevlageret udsat for hærværk.

Hærværksmænd samlede materialet i en bruser og tændte forvandet.

- Det er chokerende, at vi dårligt nok har fået præsenteretmaterialet for offentligheden, før vi bliver udsat for et sådanangreb, siger projektkoordinator for det etniske arbejde, Kim FossLund til DR København.

Der er ikke fortilfælde, hvor foreningens materialer på den mådeer blevet ødelagt. Og hærværksfolkene er kun gået efter detmateriale som var henvendt til de etniske minoriteter. Brochurernevar blevet båret ind i en bruseniche på 1. sal i landsforeningenslokaler og her var der blevet tændt for vandet.

Forberedt på ballade

I Landsforeningen var man forberedt på reaktioner og havde af sammegrund hævet forsikringen på selve ejendommen.

- Men vi havde ikke forventet denne form for hærværk, sigerprojektkoordinateren.

Uanset hvem der har ødelagt materialet så vil Landsforeningenfortsætte deres kampagne og trykke nye brochurer.

- Vi ved godt at enhver snak om sex og seksualitet vækker stærkefølelser i indvandrerkredse, men et faktum er at der også findeshomoseksuelle blandt de etniske minoriter og dem vil vi hjælpe,siger Kim Foss Lund.

Materialet har været forberedt igennem halvandet år ogLandsforeningen for Bøsser og Lesbiske har været i tæt samarbejdemed indvandrerorganisationer som for eksempel POEM.

Facebook
Twitter