Halvandet års fængsel til Jonni Hansen

Den danske nazi-leder, Jonni Hansen, er tirdsag blevet idømt halvandet års fængsel for grov vold og for at have udsat andres liv for fare. Det er en hævelse af straffen på 50 procent i forhold til Byrettens dom. Nazi-lederens advokat vil forsøge at føre sagen til Højesteret.

Den danske nazi-leder, Jonni Hansen, skal sidde halvandet år ifængsel. Landsretten har tirsdag dømt de danske nazisters lederskyldig i grov vold og i at have udsat andres liv for fare.

Dermed har Landsretten hævet straffen med et halvt år i forholdtil Byrettens dom på ét år, som Jonni Hansen ankede.

Jonni Hansen blev dømt for at have kørt sin bil ind i en gruppeaktivister, der var ved at ødelægge plankeværket omkring den danskenazi-leders hovedkvarter i Greve syd for København. Flere afaktivisterne blev alvorligt kvæstet ved påkørslen.

Jonni Hansen grinede og rystede opgivende på hovedet, da hanblev præsenteret for dommen:

- Justitsmord, råbte en af Jonni Hansens omkring 10 nazistøtter,der var forsamlet i retslokalet.

Østre Landsret har afvist nazilederens forklaring om, at hanblev direkte angrebet af aktivisterne og derfor handlede iselvforsvar, da han ved naziborgen i Greve kørt ind i en gruppe afdemonstranter forsamlet på fortorvet foran huset.

Jonni Hansen havde fortalt retten, at han efter at haveobserveret aktivisterne kørte bilen ind i sin indkørsel, hvor hanså kort tid efter blev angrebet af aktivister med knipler. Mendommerne mente, at Jonni Hansen forsætligt havde påkørtaktivisterne med en hastighed på 20 til 30 kilometer i timen.

- Det var ikke fysisk muligt at vige til side for aktivisterne,sagde retsformand Nils Black.

Jonni Hansen mente efter dommen, at han var udsat forjustitsmord og kun havde fået en hård dom, fordi han var en kendtnazist.

- Står jeg i samme situation, hvor nogen angriber mit hjem, viljeg reagere på nøjagtig samme måde, sagde han.

- Landsretten har nu lavet en drejebog for, hvordan terroristerfrit kan angribe mit hjem, sagde nazilederen med henvisning til, atingen bliver tiltalt for det hærværk, der skete den 21. decemberved naziborgen.

Jonni Hansens forsvarsadvokat, Peter Hjørne, sagde efter dommen,at han vil søge procesbevillingsnævnet om lov til at føre sagen tilHøjesteret.