Halvdelen af sommerens rejsepas er allerede solgt

Interessen overbelastede fra morgenstunden DSB's systemer.

Meget tyder på, at man ikke skal vente for længe, hvis man vil have fingre i et af sommerens rejsepas. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Der er stor interesse for at få fingrene i de rejsepas, som DSB i morges satte til salg.

Af de 50.000, der er til rådighed, er over halvdelen allerede blevet solgt, oplyser DSB.

Ifølge kommerciel direktør Jan Sigurdur Christensen er det ikke urealistisk, at samtlige pas er langet over den virtuelle disk på dsb.dk, inden dagen er omme.

- Det gik virkelig hurtigt tidligere i dag, og så forventer vi, at der kommer mere run på i aften, når folk har spist aftensmad, siger han.

Passet giver mulighed for at rejse sommerlandet tyndt med tog, metro og bus i otte dage for 299 kroner.

Et tilbud, der fra morgenstunden tiltrak sig så meget opmærksomhed fra sommerferiehungrende borgere, at flere oplevede lange ventetider for at gennemføre deres køb.

At salget af rejsepas kører på skinner, fik tidligere i dag transportminister Benny Engelbrecht til tasterne på Twitter.

Rejsepasset er en del af den sommerpakke, som Folketingets partier vedtog for at sætte fut i danskernes sommerrejser ud i det danske land.

Rejsepasset kan bruges i perioden 27. juni til 9. august og en voksen kan tage to børn under 12 år gratis med.

Som en foranstaltning for at mindske risikoen for smitte med Covid-19 skal man dog stadig huske at bestille en gratis pladsbillet, når man rejser på rejsepasset.

Ud over rejsepassene er også gratis indenrigsfærger og rabat på kulturoplevelser en del af sommerpakken, som politikerne i alt har afsat 700 millioner kroner til.

Får man ikke fingre i et af de eftertragtede rejsepas, kan man i stedet rette blikket mod den million orange billetter, som DSB har udstedt til rejser over Storebælt henover sommeren.

Facebook
Twitter