Halvdelen af storbanden Loyal to Familia er bag tremmer

Flere end 40 bandemedlemmer fra banden Loyal to Familia er nu varetægtsfængslet.

Flere af medlemmerne af banden LTF er i løbet af ugen mødt op foran retten på Frederiksberg, når deres venner er blevet fremstillet i grundlovsforhør. (© DR)

Efter at ni mænd er blevet varetægtsfængslet for grov narkotikahandel fredag, sidder flere end 40 personer fra den københavnske bande Loyal to Familia (LTF) nu ifølge DR Nyheders oplysninger bag tremmer.

- Alene i København har vi 23 medlemmer af LTF fængslet, men billedet kan være lidt mudret, fordi en del af medlemmerne fra den gamle Blågårds Plads-bande er gået over i LTF, siger Lau Thygesen, chef for bandeenheden i Københavns Politi, til DR Nyheder.

Derfor er det svært at sætte nøjagtigt antal på, hvor mange medlemmer af LTF, der sidder i fængsel. Men flere centralt placerede kilder peger på, at tallet altså er over 40 i alt, når man tæller København, Vestegnen og Nordsjælland sammen.

Politiet: En succes

Politiet vurderer, at LTF tæller omkring 75 medlemmer, og med de omkring 40 fængslede sidder mere end halvdelen af banden altså fængslet.

De seneste varetægtsfængslinger er sket i denne uge, efter politiet rykkede ud i to bandeaktioner. I alt 44 bandemedlemmer blev anholdt. Og netop den københavnske bande LTF gik politiet særligt efter.

- Vi anser det for en succes, at det er lykkedes politiet at fjerne så mange bandemedlemmer fra gaden, siger Lau Thygesen til DR Nyheder.

Kan stå bag to drab

For politiet mener, at medlemmer fra denne bande kan stå bag den seneste tids skudepisode og muligvis også de to drab, der er begået i henholdsvis Høje Gladsaxe og på Frederiksberg. Banden ligger i åben konflikt med banden Værebros Hårde Kerne, der holder til i Værebroparken nordvest for København.

LTF er en forholdsvis ny bande, der ifølge DR Nyheders oplysninger blev dannet i det sene efterår i forbindelse med, at en 26-årig mand blev prøveløsladt. Han bliver betegnet som bandens leder. Banden består af tidligere Blågårds Plads-bandemedlemmer, tidligere medlemmer fra bander i Skovlunde, Kokkedal og Tingbjerg.

Ifølge DR Nyheders oplysninger kan de seneste skudepisoder være hævn for et drab, som blev begået på Blågårds Plads i marts 2011. Medlemmer i LTF mener, at Værebros Hårde Kerne stod bag det drab.