Hans Engell færdig på Ekstra Bladet

Hans Engell fratræder som chefredaktør på Ekstra Bladet. Han afløses af Poul Madsen - den nuværende chefredaktør på 24timer.

Hans Engell fratræder som chefredaktør på Ekstra Bladet. Han afløses af Poul Madsen - den nuværende chefredaktør på 24timer. (© DR)

Hans Engell fratræder som chefredaktør på Ekstra Bladet efter syv år på posten.

Han afløses af Poul Madsen, den nuværende chefredaktør på 24timer.

Poul Madsen har tidligere været journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet og var før det ansat på TV2.

Fornem indsats

- Hans Engell har ydet en fornem indsats gennem 7 år på en af branchens vanskeligste chefredaktørposter og afleverer en sund avis til sin efterfølger, siger formanden for bestyrelsen for JP/Politikens Hus A/S Jørgen Ejbøl i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig, at Ekstra Bladets nye ledende chefredaktør er fundet i Huset. Poul Madsen har vist sit store talent både redaktionelt og ledelsesmæssigt blandt andet ved etableringen af 24timer, siger han.

Politisk kommentator

Hans Engell, som er 58 år, bliver nu politisk kommentator på sin gamle avis.

Poul Madsen ser frem til at sætte sig i chefstolen og er glad for at tidligere chefredaktør Hans Engell bliver hængende som politisk kommentator.

- Det er en klar styrke for os, og jeg regner med, at Hans vil profilere sig både i avisen og på vores tv-del, siger han.

At det er et tidligere konservativt folketingsmedlem, der nu skal være objektiv kommentator på fuld tid, bekymrer hverken den nye chefredaktør eller hans kollega Henrik Qvortrup på ugebladet Se & Hør.

- Jeg ser intet problem i, at Hans Engell som tidligere konservativ politiker nu skal være politisk kommentator på Ekstra Bladet. Hidtil har han i sine kommentarer altid været meget objektiv, og efter min mening er han blandt de allerbedste politiske kommentatorer herhjemme, siger Henrik Qvortrup.

Marianne Gram og Claus Johansen bliver nye chefredaktører på 24timer, oplyser JP/Politiken.

Humørfuldt

Hans Engell sendte her i eftermiddag en mail til alle medarbejderne på avisen.

- Personligt siger jeg hver eneste kollega på redaktionen og i de kommercielle afdelinger tak for et herligt, humørfuldt, kontant og inspirerende samarbejde - festlige stunder - og flotte resultater. Hvor har jeg dog lært meget af jer på denne avis - og hvor har vi kunnet sætte mange nye ting i søen samtidig med, der var styr på pengesagerne, skriver Hans Engell.

FacebookTwitter