Har du set en gummiged? Politi søger vidner til klit-hærværk i Skagen

Nordjyllands Politi leder efter folk, der har set en gummiged i området natten til lørdag.

Tre til fire tusind kubikmeter sand blev natten mellem fredag og lørdag i sidste uge skrabet ned af en fredet klit i Skagen. Kommunen vil kræve erstatning, hvis det lykkes at finde de skyldige. (Foto: SØREN SCHNOOR © Scanpix)

Nordjyllands Politi efterlyser nye vidner i forbindelse med hærværket på en fredet klit i Skagen, som blev udjævnet i den forgangne weekend.

Politet søger borgere i området omkring Frederikshavnsvej og omkring Shell, Højensvej 60 i Skagen, som har set en gummiged eller et lignende køretøj, der eventuelt er blevet transporteret på en blokvogn.

Politiet er særligt interesseret i at få oplysninger fra borgere, der måtte have set noget i tidsrummet lørdag 26. oktober cirka mellem kl. 3 og 6. Politiet har fastlagt, at mindst en person har set en gummiged på en blokvogn i området.

- Har man oplysninger til os, så skal man straks ringe på 114 – så sidder vi klar ved telefonerne, siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør John Lamp Henriksen, i en pressemeddelelse.

Han vil ikke udtale sig yderligere af hensyn til efterforskningen, som fortsætter hen over weekenden og i næste uge.

Vil kræve erstatning

Birgit S. Hansen (S), der er borgmester i Frederikshavn Kommune, som Skagen hører under, gav tidligere på ugen udtryk for sin frustration:

- Det er ikke ukendt, at nogle synes, at klitterne ligger i vejen. Jeg har ingen idé om, hvem der har gjort det. Men jeg kan sige, at det er vældig dumt, respektløst og hamrende ulovligt, siger hun.

Mandag blev sagen meldt til politiet, og hvis det lykkes at finde gerningsmændene, vil kommunen kræve erstatning.

Derudover vil kommunen spørge Fredningsnævnet om tilladelse til at genetablere klitrækken hurtigst muligt.