Har opfundet solceller af plastic

Dansk-udviklede solceller af plastic kan blive den grønne energis Folkevogn og skaber tusinder af nye arbejdspladser herhjemme.

Forskere fra Risø har sammen med virksomheden Mekoprint Electronics fundet ud af, hvordan man kan lave solceller af plastic. Det kan bane vej for et regulært solcelleeventyr, skriver Jyllands-Posten.

Solceller af plastic billigere

- Tager man en fodboldbane og dækker den med plastic-solceller, skal man kun bruge omkring 750 gram materiale. Derfor er omkostningerne forbundet med at producere solceller af plastic meget lavere end for solceller lavet af silicium, siger Torben Damgaard Nielsen, der er forretningsudvikler ved Risø DTU.

Kan give mange nye job

Alene sidste år omsatte solenergi-industrien på verdensplan for over 200 milliarder kroner. Dermed kan opfindelsen give grobund for en helt ny industri i Danmark og måske i tusindvis af nye arbejdspladser.

Grøn energis Folkevogn

De hidtidigt brugte solceller af silicium er meget dyre. Det gælder ikke for plastsolceller, som kan produceres til priser, der vil gøre solenergi til den grønne energis folkevogn, skriver Jyllands-Posten.

Facebook
Twitter