Hash, våben og penge beslaglagt ved grænsen

I en aktion ved de sydvente grænser afslørede Skat 200 kilo hash og ni forsøg på at smugle våben ind i Danmark

Aktionen afslørede to forsøg på indsmugling af i alt cirka 200 kilo hash til en værdi af omkring 10 millioner kroner. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Smugling af hash til en værdi af cirka 10 millioner kroner, ni sager med forsøg på indsmugling af våben og en større pengesag er en del af resultatet af en 48 timers kontrolaktion ved de sydvendte grænser, oplyser Skat i en pressemeddelelse.

Aktionen afslørede to forsøg på indsmugling af i alt cirka 200 kilo hash til en værdi af omkring 10 millioner kroner. Herudover har tolderne haft ni sager om våbensmugling.

Aktion ved færgehavne og sønderjysk grænse

Aktionen stod på fra 19. til 21. september ved færgehavne på Lolland og Falster samt grænsen i Sønderjylland, og indsatsen mod narko- og våbensmugling står højt på både min og regeringens dagsorden, udtaler skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

- Det, mener vi bedst, sker med en effektiv, fleksibel og mobil toldkontrol, som er baseret på efterretninger og samarbejde med både nationale og internationale myndigheder.

- Det er en kontrolaktion som denne, der viser, at strategien virker, siger skatteministeren i en pressemeddelelse.

Kontrolaktionen blev afviklet i samarbejde med politiet, Fødevareregion Øst og tysk politi. Skats mobile containerskannere og bagageskannere bidrog også i aktionen.

Efterretninger ledte til aktion

Skat slog til med stikprøver og på baggrund af efterretninger.

Også Skats fogeder deltog i kontrolaktionen og beslaglagde blandt andet en personbil, som var indregistreret i udlandet, men hvor ejeren af bilen havde en større gæld til Skat.

Desuden førte kontrollen til flere sager vedrørende indførsel af punktafgiftspligtige varer til Danmark og en pengesag om indførsel af 26.000 euro til Danmark.

Manglende kørekort og illegal indvandring

Politiet havde også flere sager i aktionen som for eksempel kørsel uden kørekort, spirituskørsel, illegal indvandring og indrejseforbudssager.

- Kontrolaktionen er et rigtig godt eksempel på den helhedsorienterede sagsbehandling i forbindelse med kontroller, hvor der er fokus på andre af Skats interesseområder end narkotika og våben, udtaler funktionsleder Henrik T. Jensen fra Skat.

/ritzau/