Hashhandlen på Christiania blomstrer trods aktioner

Ifølge politiet er der 40-45 boder på Christiania. I år har politiet beslaglagt mere end 207 kilo hash.

Selvom politiet beslaglægger mere hash, så er der flere boder i dag end for et år siden. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Næsten dagligt gennemfører politiet aktioner mod hashhandlen i Pusher Street på Christiania. Trods de mange aktioner fortsætter handlen dog.

Ifølge politiet er der i dag mellem 40 og 45 boder på Christiania, mens en redegørelse i 2014 viste, at der var 31 boder. Det skriver Berlingske.

Ved en rydning i slutningen af december sidste år fjernede politiet 40 boder, mens det ved rydninger i 2016 - inden christianitterne selv ryddede alle boderne - en dag fjernede 20 boder og en anden 37 boder.

I 2016 ryddede christianitterne selv boderne i Pusher Street, efter at en 25-årig mand skød to betjente og en tilfældig forbipasserende.

Den 25-årige blev morgenen efter selv skudt af PET's aktionsstyrke, da de forsøgte at anholde ham. Han døde af sine kvæstelser.

Ifølge Berlingske beslaglægger politiet i dag desuden større mængder hash end tidligere. Politiet har fra nytår til og med 8. maj beslaglagt 44.325 joints og 207 kilo hash.

Det er en væsentlig stigning i forhold til de fem første måneder af 2017, hvor politiet beslaglagde 9844 joints og 161 kilo hash.

Desuden har politiet i år konfiskeret 2,7 millioner kroner i kontanter.

Tallene vækker opsigt hos Kim Møller fra Aalborg Universitet. Han har forsket i hashhandlen på Christiania.

- Antallet af boder viser klart, at det går godt med forretningen i Pusher Street. Det ville ikke kunne betale sig at åbne nye boder, hvis man ikke tjente mange penge, siger han til Berlingske.

Vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen fra Københavns Politi oplyste tidligere i maj, at politiet har foretaget 148 anholdelser siden årsskiftet. Af dem blev 58 personer varetægtsfængslet.

Politiet har ifølge Berlingske foretaget cirka 100 aktioner i år - altså næsten én per dag. Det tæller rydninger, razziaer og målrettede aktioner mod sælgere og købere.

/ritzau/