Hastemøde i Aarhus efter Grimhøj-dokumentar

Søndag er der indkaldt til hastemøde i Aarhus, hvor parter vil diskutere omstridt moskés påvirkning på byen.

I 'Moskeerne bag sløret' har danskere blandt andet kunne se imam Abu Bilal fra den aarhusianske Grimhøj-moské, belære tilhørere om, hvilke blodige straffe koranen dikterer ved blandt andet utroskab. (Foto: BRIAN RASMUSSEN © Scanpix)

Efter TV2-dokumentarserien "Moskeerne bag sløret" indkalder aarhusiansk rådmand nu til hastemøde mellem aktører i kommunen.

I dokumentarserien har danskere blandt andet kunne se imam Abu Bilal fra den aarhusianske Grimhøj-moské, belære tilhørere om, hvilke blodige straffe - herunder stening - koranen dikterer ved blandt andet utroskab.

En lære som bekymrer den radikale leder i Aarhus og rådmand for kultur og borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, der har indkaldt til møde søndag klokken 13.00 mellem en række lokale foreninger og aktører i Gellerup og Aarhus Vest.

På mødet vil man drøfte fremtiden for en planlagt stormoské i området, ligesom man vil drøfte, hvordan man undgår, at de belastede boligområder i Gellerup og Aarhus Vest bliver påvirket negativt.

- Der er ingen tvivl om, at de meget kontroversielle udtalelser, som er kommet frem i TV2-programmerne, giver anledning til bekymringer, som der bør handles på straks, skriver Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

I meddelelsen skriver rådmanden, at Gellerupparken i byen ellers er i en positiv udvikling, hvilket man blandt andet har kunne se på et fald i kriminaliteten.

En udvikling man ikke bør spille hasard med, lyder det.

/ritzau/