Hastighedskontrol i Øresundstunnel: 30 klip på tre timer

Kontrollen bekræfter behovet for permanent hastighedskontrol, lyder det fra sikkerhedschef.

På tre timer fik 30 bilister klip i kørekortet på grund af for høj hastighed i Øresundstunnelen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tre timers kontrol. 30 klip i kørekortet. Den højeste, målte hastighed på 140 kilometer i timen.

Det var resultatet, da Københavns Politi onsdag morgen i tidsrummet fra 06.00 til 09.00 lavede hastighedskontrol i Øresundstunnelen.

- Det er voldsomt mange på så kort tid, siger Steen Søder, der er politiinspektør og chef for Center for Færdsel og Trafik i Københavns Politi.

´Uhyggeligt resultat'

Den højeste tilladte hastighed i tunnelen er 90 kilometer i timen. De 30 bilister, der fik et klip i kortet, har kørt mindst 118 kilometer i timen, da et klip bliver udløst af en fartoverskridelse på mindst 30 procent.

Hos Øresundsbroen synes sikkerhedschef Ulla Eilersen, at resultatet er uhyggeligt.

- Det er voldsomt. Og det bekræfter bare, at der bliver kørt alt for stærkt på strækningen. Og det bekræfter blot behovet for permanent hastighedskontrol i tunnelen, siger hun.

Også hos Rådet for Sikker Trafik er administrerende direktør, Mogens Kjærgaard Møller, ked af tallene.

- Det vidner for mig om, at vi har et kæmpe problem nede i den tunnel, siger han.

Gode resultater i udlandet

I de sidste par dage har DR Nyheder beskrevet, hvordan mange bilister fortsat filmer deres hurtige kørsel, blandt andet i Øresundstunnelen.

Noget, som har fået transportminister Benny Engelbrecht (S) til at få sit ministerium til at undersøge løsninger til at få nedbragt antallet af bilister, der kører for hurtigt på broen og i tunnelen.

Se videoen, hvor en bilist filmer sin kørsel med 200 kilometer i timen gennem Øresundstunnelen.

Den løsning bør ifølge Ulla Eilersen og Rådet for Sikker Trafik være permanent strækningskontrol, hvor et system måler alle bilers gennemsnitlige hastighed på strækningen.

- Det har flere andre lande gode resultater med, siger hun.