Havarikommissionen: Tog ramte tom lastvognstrailer

Traileren var blæst af godsvognen.

Lyntoget, der her til morgen forulykkede på Storebæltsbroen, ramte en tom lastvognstrailer, der var faldet af et godstog.

Det fortæller souschef for Havarikommissionen Bo Haaning, som lige nu befinder sig på ulykkesstedet.

- Der var en tom lastvognstrailer, der sad oven på en godsvogn, der faldt af. Den har enten ramt toget, eller også er toget kørt ind i den, siger Bo Haaning.

Han kan dog hverken sige, om det er den trailer, der forårsaget selve ulykken, eller om der andre ting, der har ramt toget.

Derudover kan han ikke sige noget om, hvorfor traileren væltede af.

- Vi er gået i gang med at indsamle data, men vi er i opstartsfasen, siger han.

Seks personer har mistet livet som følge af ulykken, og 16 personer er blevet kvæstet. De meldes dog uden for livsfare, oplyser Fyns Politi.

Havde lov til at køre over

Det var et tog fra DB Cargo, der kørte med øl, som var impliceret i ulykken. Og selv om der i morges var kraftigt blæsevejr, så var det ikke en fejl, at toget fik lov til at køre over Storebælt.

Det fortæller Kim Agersø Nielsen, der er Teknisk Chef hos Sund & Bælt

- Der var ikke nogen restriktioner for togkørsel på grund af vinden, siger han og oplyser, at vindhastighederne var under 21 meter per sekund på vestbroen.

- Hvis den havde oversteget 21 m/s, så skulle toget have nedsat hastigheden til 80 kilometer i timen. Hvis vindhastigheden havde været over 25 meter per sekund, så havde toget ikke måtte passere broen. Men det var altså ikke tilfældet her, siger han.

På et pressemøde tidligere i dag fortalte chefpolitiinspektør Lars Bramhøj fra Fyns Politi, at det tilsyneladende var gods fra godstoget, som væltede af og blev påkørt af lyntoget på Storebæltsbroen.

- Vi er fortsat i gang med redningsarbejdet ude på stedet, og det er ikke gjort lettere af den kraftige vind og blæst, sagde Lars Bræmhøj.

Der var 131 passagerer og tre medarbejdere om bord på toget, da ulykken skete.