HCS beskyldes for bedrageri

Fire tidligere skraldemænd hos firmaet HCS beskylder deres gamle arbejdsgiver for bedrageri. Efter ordre blandede de kommunalt affald med HCS affald.

Fire nu fyrede skraldemænd hævder, at de efter ordre fra skraldeselskabet HCS blandede HCS's eget affald med affald fra Glostrup, Gladsakse og Ballerup kommuner.

Dermed kom kommunernes skatteborgere til at betale for bortskaffelsen af HCS's eget affald.

Skraldemændene er Kenneth Christensen, Niels Øvlisen, Johnny Møller og Jørgen Larsen. De fortæller samstemmende, at de i perioden 2005 og frem til nu hver uge - og efter ordre fra firmaet - har læsset affald fra HCS's egne cirka 40 containere op i de skraldebiler, der hentede skrald i henholdsvis Glostrup, Gladsakse og Ballerup kommuner.

En tidligere ansat på HCS's kontor, der ønsker at være anonym, siger til TV AVISEN, at det var almindelig viden på kontoret, at HCS's eget skrald blev blandet med kommunens, så HCS slap for selv at betale for bortskaffelsen.Kommunen får regningenNår HCS's eget affald blandes op med kommunernes affald, er det kommunerne, der kommer til at betale regningen for alt affaldet på bilen. Når skraldet indvejes på forbrændingsanstalten Vestforbrænding ved København, så brugte skraldemændene nemlig den respektive kommunes kort og dermed får kommunen regningen.

- Det undrede mig, at jeg skulle bruge Ballerup kommunes kort, og derfor spurgte jeg på kontoret, om jeg ikke skulle bruge en anden bil eller et andet kort. Men jeg fik besked på at bruge Ballerup kommunes kort, siger skraldemand Jørgen Larsen.75.000 kr. om åretIfølge skraldemændene vejede affaldet fra HCS's egen plads i Glostrup 3-4 tons om ugen. Hvis det er korrekt, har det kostet skatteborgerne i kommunerne mindst 75.000 kroner om året i de seneste fire år.

Affaldet bestod ifølge skraldemændene blandt andet af kantineaffald, pap, papir, plastik og andet affald fra den store virksomhed, der er både skralde-, genbrugs- og vognmandsfirma.Kommuner forlanger redegørelseEfter TV AVISENS afsløring kræver Glostrup og Ballerup kommuner nu en redegørelse fra HCS. Afdelingschef i Ballerup kommune, Søren Johnsen, siger, at kantineaffald fra HCS absolut ikke hører hjemme på en Ballerup-skraldebil.

- Nu beder vi om en redegørelse, og hvis den ikke er tilfredsstillende, vil vi overgive sagen til vore advokater, siger Søren Johnsen.HCS afviserHCS ville torsdag ikke interviewes om sagen, men i en mail afviser direktør for HCS Renovation, Mads Frederiksen, skraldemændenes beskyldninger.

- HCS Renovation har valgt i den fremprovokerede situation at få Deloite Consulting til at undersøge de administrative arbejdsgange på de omtalte områder, skriver Mads Frederiksen.

Deloites undersøgelse vil ifølge HCS blive sendt til de berørte kommuner.HCS i kriseSkraldemændene hos HCS har det seneste halve års tid nedlagt arbejdet adskillige gange. De klager blandt andet over dårligt arbejdsmiljø og over, at virksomheden ikke tager deres sikkerhed alvorligt.

I tirsdags fyrede HCS så samtlige skraldemænd, og det tvang kommunerne Hvidovre, Glostrup, Herlev og Ballerup til at finde nye firmaer til at hente borgernes skrald.

Situationen er de seneste dage blevet tilspidset af, at de fyrede skraldemænd blokerer Vestforbrænding, så de nyansatte skraldemænd ikke kan komme af med skraldet. Derfor hober skraldet sig mere og mere op i de fire kommuner.

Facebook
Twitter