Headhunter indvandrere til job

Arbejdsløsheden i Danmark er nu så lav, at flere virksomheder er begyndt at headhunte ansatte med indvandrerbaggrund, som de uddanner selv. Mange nydanskere mangler dog uddannelse, sprog og motivation.

Lav ledighedsprocent giver nydanskerne gode muligheder, hvis de kan dansk, har en uddannelse og gå-på-mod. (Foto: DR © DR)

Arbejdsløsheden i Danmark er nu så lav, at mange virksomheder er desperate for at få kvalificeret arbejdskraft.

Det får virksomhederne til at headhunte medarbejdere med indvandrerbaggrund for at uddanne dem fra bunden.

Har nydanskere en uddannelse, taler dansk og har en smule gå-på-mod er mulighederne for at få et godt arbejde optimale i øjeblikket, siger Nikolaj Henum, marketing- og kommunikatioschef hos rekrutteringsbureauet Adecco.

Ifølge Danmarks Statistik er andelen af indvandrere i ledighed faldet fra 18 til 8 procent de seneste 10 år. Det er kun lidt over den danske ledighedsprocent på 5,7, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Hver anden er ikke til rådighed

De gode hensigter strander dog ofte, fordi der er for få arbejdsduelige nydanskere.

Hver anden ikke-vestlig indvandrer mellem 16 og 66 år - godt 90.000 - indgår ikke i arbejdsstyrken og står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet.

Årsagen er ofte mangel på uddannelse, danskkundskaber og motivation, vurderer indvandrerkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, Stig Martin Nørgaard.

- Det er et stort problem, for der er arbejde til alle nydanskere, der måtte ønske det, siger Stig Martin Nørgaard.

Facebook
Twitter