Hed debat i Indien efter massevoldtægt af dansker

Efter gruppevoldtægten af en dansk kvinde i New Delhi i Indien går debatten højt i landet. Inderne er flove og kræver handling.

Efter massevoldtægten af en dansk kvinde i New Delhi i Indien bød NDTV på en halv times debat med jurister, politifolk, politikere og en britisk journalist. Nidhi Razdan (i midten øverst) styrede debatten. (© DR)

Beskyldningerne flyver i alle retninger og krav om sikkerhed for kvinder bliver nævnt igen og igen efter at en 51-årig dansk kvinde tirsdag eftermiddag blev voldtaget af otte mænd i en park ved New Delhi station i Indien.

Både politikere og politifolk anklages for ikke at gøre nok for at forhindre voldtægter.

NDTV, som er en af de største TV-stationer i Indien deltog både en advokat, politikere, politifolk og en udenlandsk kvindelig journalist i en halv time langt debat efter voldtægten af danskeren.

Kendt som voldtægts-hovedstad

I udsendelsen blev der talt om de mange voldtægter som et nationalt problem, og at New Delhi bliver kendt som voldtægts-hovedstaden.

Politiske parter blev beskyldt for love at gøre noget for at få et sikkert Indien for kvinder, uden at gøre noget ved problemet.

Nogle mener, at mænd skal uddannes bedre, at politiet skal patuljere mere i områder med meget kriminalitet og at byen skal renses for vagabonder, drukkenbolde og narkomaner.

Andre mener, at det ikke løser problemet, fordi voldtægterne også finder sted i de højere kaster. De mener, der skal ske en kulturændring, så kvinder bliver accepteret.

Tænker over påklædning

Den danske kvinde blev voldtaget af nogle mænd, som hun spurgte om vej til sit hotel, og spørgsmål om turistpunkter, hvor turister kan spørge om vej, blev også nævnt i debatten.

Nicola Smith arbejder som britisk journalist i New Delhi, og hun siger, at hun ikke er mere usikker i byen end i andre byer i verden, men hun tager sine forholdsregler.

- Jeg over, hvilket tøj jeg tager på, jeg tager mine forholdsregler på hoteller og tænker mig om, når jeg rejser rundt i Indien, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk