Hedebølge lokker os stranden - og giver travlhed hos livredderne

Politiet har haft travlt med at sikre sig, at der blev holdt afstand.

I uge 31 gennemførte TrygFondens livreddere i alt 9.902 indsatser. Her ses Svanemøllen Strand i København. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Sommeren har for alvor taget revance med høje temperaturer og få skyer på himlen efter en grå og kølig juli.

Det er i den grad noget, som livredderne kan mærke rundtom på strandene på de danske kyster, fortæller Lasse Serup Jensby, der er driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

- Siden vejret blev godt, har vi virkelig mærket, at der har været godt tryk på, siger han.

Han fortæller, at langt størstedelen af aktionerne typisk handler om eftersøgninger, hvor børn på selve stranden er blevet væk fra forældrene.

- Her gør livredderne et kæmpe stykke arbejde, og mange gange får de dem fundet, inden politiet bliver involveret. Men husk nu: Slip ikke børnene af syne.

Politiet: Folk opfører sig ordenligt

Lasse Serup Jensby opfordrer til, at man altid orienterer sig om, hvilket flag livredderne har hejst på stranden. Hvis det er gult, kan der være en fare ved at bade, og hvis det er rødt, frarådes det at hoppe i.

Politikredsene rundt om i landet fortæller enstemmigt, at strandene har været godt fyldt op, siden vejret skiftede. Politiet har dog mest haft travlt med at sikre sig, at der blev holdt afstand.

- Vi kan sagtens mærke det. Vi har haft en del hændelser, hvor børn er blevet væk, og vi har haft anmeldelser om folk, der larmer og spiller musik. Men generelt synes vi, at folk er rigtig gode til at holde afstand og opføre sig ordenligt, fortæller vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

  • Østjyllands Politi satte i går Saksild Strand ved Odder på sin liste over såkaldte coronahotspots. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
  • Svanemøllen Strand i København er også et populært badested. (Foto: Claus bech © Scanpix)
  • Politiet var flere gange i løbet af dagen til stede ved Svanemøllen Strand for at sikre sig, at der blev holdt den fornødne afstand. (Foto: Claus bech © Scanpix)
1 / 3

Samme oplevelse har Københavns Politi, fortæller vagtchef Henrik Brix.

- I det her vejr søger folk jo mod våde pletter, og der er rigtig mange mennesker. Vi kan heldigvis konstatere, at de fleste overholder afstandskravene.

Det sker dog, at folk sidder lige lovlig tæt.

- Der husker vi dem lige på, at vi stadig er midt i en pandemi. Det modtager de pænt, lyder det fra Henrik Brix.

Få, men alvorlige ulykker

Overordnet set er badesæsonen forløbet roligt, men desværre endte det fatalt for en 48-årig østjysk mand, der i dag druknede i vandet ved Haboøre i Vestjylland.

Alvorligt var det også i Hornbæk i Nordsjælland, da tre børn blev taget af strømmen den 28. juli. De overlevede.

Få dage efter mistede en 36-årig mand livet i Roskilde Fjord i en anden alvorlig episode, skrev TV2 Lorry.

TrygFonden Kystlivredning oplyser, at livredderne i uge 31, der strakte sig fra 27. juli til 2. august gennemførte 9.902 indsatser. 8.950 af dem kategoriseres som "oplysende indsatser".

DMI oplyste i går, at det solrige vejr fortsætter i næste uge.

Facebook
Twitter