Hedegaard anker dom: Man nægter mig retten til selvforsvar

Debattøren Lars Hedegaard stoler ikke længere på retsvæsnet. Alligevel anker han sin dom til landsretten.

Lars Hedegaard straffes med en bøde på 10.000 kroner for at offentliggøre navnet på den mand, der sigtes for at have forsøgt at dræbe den omstridte debattør. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

- Jeg har tabt, og det har den danske retsbevidsthed også.

Lars Hedegaard er dybt rystet over, at Retten på Frederiksberg fredag idømte ham en bøde på 10.000 kroner for at offentliggøre navnet på den mand, der sigtes for at have forsøgt at skyde og dræbe den omstridte debattør.

Den islamkritiske debattør er så skuffet over fredagens dom, at han ikke har lyst til at forsøge sig i landsretten.

- Jeg stoler ikke længere på retsvæsnet. Lige nu har jeg ikke lyst til at appellere, men efter at have talt med min advokat har jeg alligevel besluttet mig for at gøre det.

Under retssagen har Hedegaard forklaret, at udbredelsen af navnet havde til formål at øge chancen for, at den mistænkte blev fanget. Den præmis afviste dommeren.

- Retten på Frederiksberg har underkendt min ret til at beskytte mit eget liv samtidig med, at staten ikke har været i stand til at gøre det, siger Lars Hedegaard til Ritzau.

Det var i februar 2013, at en mand forklædt som postbud affyrede en pistol mod Lars Hedegaard ved hans hjem på Frederiksberg.

I en periode sad den mistænkte fængslet i Tyrkiet, men her slap myndighederne ham fri. Det betød, at Danmarks anmodning om udlevering ikke blev efterkommet.

- Han har haft alle muligheder for at blive stillet for en dansk dommer. Men alligevel er det denne mands sensible følelser, der skal beskyttes, siger Hedegaard.

/ritzau/