Hedegaard er overrasket over frifindelse

Lars Hedegaard, formand for Trykkefrihedsselskabet, er overrasket over, at han i dag er frikendt i en sag om racisme.

Lars Hedegaard er selv meget overrasket over, at han er frifundet i racismesag. (Foto: © Thorleif Ravnbak, DR)

Lars Hedegaard troede selv, at han ville bliver dømt i racismesagen i Retten på Frederiksberg. Sagen var rejst på grund af Hedegaards udtalelser om muslimske familiers voldtægt af børn.

Retten mener, at udtalelserne er forhånende, men at Lars Hedegaard ikke vidste, at interviewet ville bliver offentliggjort. Det fandt sted under en julefrokost.

- I 20-30 år er alle andre i Europa blevet dømt på stribe, så det er en stor sejr for ytringsfriheden, at jeg er blevet frikendt, siger Lars Hedegaard til DR Nyheder.

- En sejr for muslimske piger

Hedegaard mener, at regeringen i 20-30 år har ført en indvandringspolitik, som har betydet, at mange af de mennesker, der er kommet til landet, ikke har ønsket at blive integreret.

- Det har skabt problemer, som regeringen ikke kan løse, og dem, der siger, at der er et problem bliver retsforfulgt, siger Lars Hedegaard.

- Sagen handler også om de piger og kvinder, som lider under Islams behandling af dem. Det er en sejr for dem, at vi godt må tale om deres lidelser, siger Lars Hedegaard.

- Jeg står ved det jeg forsøgte at pege på. At der foregår massive seksuelle overgreb på småpiger inden for den muslimske kultur. Jeg har ingen grund til at fortryde, at jeg rejste problemet, og jeg håber, at regeringen og andre vil gøre noget for at hjælpe disse mennesker, siger han.