Hedegaard tror ikke på udlevering af den anholdte i attentatsag

Lars Hedegaard frygter, at den formodede gerningsmand til attentatet mod ham aldrig bliver udleveret til Danmark.

Lars Hedegaard er skeptisk i forhold til, at den mistænkte til attentatet mod ham bliver udleveret til Danmark. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Den islamkritiske forfatter Lars Hedegaard er ikke just optimistisk i kølvandet på politiets pressemøde om anholdelsen af den formodede gerningsmand til attentatet mod ham i februar sidste år.

Han frygter, at den 26-årige mand med dansk statsborgerskab og mellemøstlig baggrund aldrig bliver udleveret fra Tyrkiet, hvor han blev anholdt i fredags.

- Jeg er ked af, at han er blevet anholdt i Tyrkiet og sidder fængslet der, for jeg er ikke sikker på, at han bliver udleveret til Danmark. Nu vil han jo selvfølgelig skaffe sig 347 advokater til at prøve at undgå en udlevering.

- Så det kan tage mange år, og jeg tror ikke meget på, at han bliver udleveret, siger Lars Hedegaard til DR Nyheder.

Hedegaard: Mit signalement bekræftet

Politiet oplyser, at de i øjeblikket er i dialog med de tyrkiske myndigheder om at få den mistænkte afhørt og senere udleveret til Danmark.

Lars Hedegaard er dog med dagens pressemøde blevet bekræftet i, at hans signalement af gerningsmanden var rigtigt.

- Jeg forstår, at han er 26 år gammel og af mellemøstlig herkomst, og det var det, jeg fortalte politiet. Jeg kunne også høre på ham dengang, at han talte dansk uden accent, siger Lars Hedegaard.

Forfatteren og debattøren er stærkt interesseret i at få klarhed over motivet til attentatforsøget mod ham, men han blev ikke meget klogere ved at se politiets pressemøde.

Her fremgik det, at efterforskerne arbejder ud fra en teori om, at gerningsmanden handlede alene. Men politiet kan ikke afvise, at han stod i ledtog med nogen i forbindelse med planlægningen.

Skød én gang

Det var i februar 2013, at Lars Hedegaard blev udsat for et attentat i sin opgang i København. Her blev han overfaldet af en mand i en rød jakke, som Hedegaard troede var et postbud.

Manden skød ifølge Hedegaard en gang, men herefter stod han og fumlede med pistolen. Det endte i håndgemæng mellem de to mænd, og til sidst flygtede manden til fods, har Hedegaard fortalt.

Lars Hedegaard er kendt for sine antiislamistiske holdninger. Han er historiker, journalist og forfatter. Han er en en flittig deltager i debatten om ytringsfrihed, og har været formand for Trykkefrihedsselskabet siden 2004, men stoppede som formand tidligere i år.

Facebook
Twitter