Hedegaards kollega: Ny islamkritisk avis årsag til mordforsøg

Lars Hedegaards svenske samarbejdspartner, Ingrid Carlqvist, er overbevist om, at en ny islamkritisk avis kan være årsagen til drabsforsøget på ham.

Den nyeste udgave af Dispatch International udkom i dag. På forsiden var en historie om drabsforsøget på Lars Hedegaard under overskriften (Foto: DR © DR)

En ny islamkritisk avis under navnet Dispatch International er motivet til drabsforsøget på debattør Lars Hedegaard, der er formand for Trykkefrihedsselskabet.

Det mener Hedegaards samarbejdspartner i den svenske udgave af Trykkefrihedsselskabet, Ingrid Carlqvist.

Hun sidder på en hemmelig adresse i Sverige og er utryg, efter at hendes kollega blev forsøgt skudt i går.

(Foto: DR © DR)

Det var Lars Hedegaard selv, der i går ringede og fortalte Ingrid Carlqvist, at en gerningsmand forklædt som postbud havde været ved at tage livet af ham.

- Jeg blev fuldstændigt chokeret. Du ved, man tænker, at han laver sjov. Men nej, man laver ikke sjov med sådan noget, siger Ingrid Carlqvist.

Avis på gaden i januar

De to samarbejdspartnere skulle have færdigredigeret det seneste nummer af en helt ny papiravis ved navn Dispatch International, som de udgiver sammen.

Avisen udkom for første gang 3. januar i år, og den seneste udkom i dag. Men Hedegaard kunne ikke være med til at redigere det sidste. Han meldte afbud over telefonen i går på grund af drabsforsøget.

(Foto: DR © DR)

Den nye avis er stærkt højreorienteret og kritisk over for indvandring og islam. I første prøvenummer fra efteråret stiller den blandt andet spørgsmålstegn ved, om præsident Obama i virkeligheden er muslim.

Granskende artikler

Ingrid Carlqvist er overbevist om, at det er den nye avis og ikke Lars Hedegaards tidligere udtalelser som formand for Trykkefrihedsselskabet, der er årsagen til drabsforsøget:

- Det nye er, at vi kommer ud med en avis en gang om ugen, som er fuld af afslørende, granskende artikler om islam og islamisering, siger hun.

Dispatch International har også en hjemmeside, der har artikler på svensk, dansk og engelsk, og den er blevet hacket adskillige gange den sidste måned.

Briste eller bære

Ingrid Carlqvist står ikke alene om at mene, at Dispatch International kan være grunden til, at Hedegaard blev forsøgt myrdet.

(Foto: DR)

Også Næstformand i Trykkefrihedsselskabet i Danmark og Lars Hedegaards tætte ven, Katrine Winkel Holm, mener, at avisen er årsagen til attentatforsøget:

- Det, at Lars Hedegaard fortsætter sin islamkritik meget højlydt og systematisk og med stor gennemslagskraft i Sverige, kan være anledning til det attentat, vi så, siger hun til DR Nyheder.

Lars Hedegaard har flere gange skrevet lederne i avisen og på hjemmesiden. Og noget tyder på, at han godt selv har vidst, at avisen var på kanten. I en leder i den første prøve-udgave skriver han:

- I denne avis vil vi skrive sandheden. Så må det briste eller bære.

Politi uden motiv

Katrine Winkel Holm fik beskyttelse i går, efter drabsforsøget på Hedegaard, da der var en risiko for, at angrebet på Hedegaard var det første af flere mod islamkritikere.

For Ingrid Carlqvist har attentatforsøget gjort det endnu mere vigtigt for hende med en anonym bopæl:

- Vi er meget forsigtige. Der er intet skilt på facaden og ingen postkasse.

Politiet har fortsat ikke noget bevis for, at forsøget på at myrde Lars Hedegaard skulle være politisk motiveret. Fortsat leder politiet efter gerningsmanden, der flygtede væk i en rød postlignende jakke, efter at han tirsdag formiddag fyrede et enkelt skud af, der ikke ramte Lars Hedegaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk