Hele kongefamilien besøgte prins Henrik på Rigshospitalet

Kongefamilien forlod Rigshospitalet efter en 40 minutters visit hos prins Henrik.

Dronning Margrethe, kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og alle otte børnebørn besøgte lørdag eftermiddag prins Henrik på Rigshospitalet.

Det er første gang, at hele kongefamilien var samlet for at besøge prinsen. Besøget varede fra omkring klokken 15 til klokken 15.40.

Også prins Henriks søster, Catherine, er på vej til Danmark for at besøge sin bror.

Kongehuset oplyste fredag morgen, at Prins Henriks tilstand er "alvorligt forværret", og kronsprins Frederik afbrød derfor sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med De Olympiske Lege for at rejse hjem til Danmark.

Kronprinsen besøgte i går aftes prins Henrik sammen med dronning Margrethe og kronprinsesse Mary.

Længere sygdomsforløb

Prins Henrik blev indlagt under en tur til Egypten og blev overflyttet til Rigshospitalet den 28. januar for at få foretaget flere undersøgelser. Kongehuset oplyste i begyndelse af februar, at prinsen havde en godartet tumor i venstre lunge. Efterfølgende er han blevet behandlet for en lungeinfektion.

De seneste par år har prins Henrik været igennem flere hospitalsindlæggelser. I juli 2017 var prinsen indlagt på Aarhus Universitetshospital i omkring en uge som følge af forsnævringer på pulsårerne, også kendt som åreforkalkninger.

I august blev prins Henrik igen indlagt med smerter, der var eftervirkninger fra operationen måneden forinden.

I september måned meddelte kongehuset, at prins Henrik lider af demens. Kort forinden havde prinsen vakt stor opsigt med sin udmelding om, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk