Hele verden er orange i ny rejsevejledning: Slut med rejser til Grækenland

Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til hele verden undtagen to regioner i Sverige.

Nu er muligheden for at rejse til den sidste sydlige rejsedestination Grækenland også lukket. (Foto: VIBEKE TOFT © Scanpix)

Hvis du havde planer om sydens efterårssol og en tur til en sidste sydlig rejsedestination, kan du godt rulle kufferten ind under sengen igen.

Grækenland, Norge og fem svenske regioner var sidste håb for den tur ud af landet.

Men nu har udenrigsministeriet opdateret sin rejsevejledning og fraråder ikke-nødvendige rejser til netop disse lande.

Den seneste uge har Grækenland nemlig passeret myndighedernes "bekymringsgrænse" på 30 coronasmittede per 100.000 indbyggere om ugen.

I Norge er det ikke smittetallet, der er problemet, men de strenge karantæneregler, der gør, at myndighederne fraråder danskerne til at bevæge sig derop.

- De har strammet restriktionerne over for danske indrejsende, så det giver ikke rigtig mening at tage på ferie i Norge længere, siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet.

Også tre svenske regioner bliver orange. Det gælder Gävleborg, Kalmar og Värmland.

Det betyder altså, at de eneste steder, der stadig er markeret med gult og dermed mulige at rejse til, er to regioner i Sverige: Västerbotten og Västernorrland.

Slesvig-Holsten også lukket

Også Slesvig-Holsten, der grænser op til Danmark, har krydset bekymringsgrænsen for smitte og bliver nu lukket for rejsende.

Den tyske delstat har indtil i dag været omfattet af en særmodel for grænseregioner og har derfor været åben som det eneste sted i Tyskland, men nu er der også lukket ned for en smuttur over grænsen.

Det vil dog ikke få den store betydning for beboerne i Slesvig-Holsten samt pendlere til og fra delstaten.

- For de, der pendler, er der er tale om et anerkendelsesværdigt formål, så man vil stadigvæk kunne bevæge sig over grænsen. Men for os, der bare vil til Tyskland på ferie, er der altså lukket fra nu af, fortæller Erik Brøgger Rasmussen til DR Nyheder.

Med et anerkendelsesværdigt formål såsom arbejde i Danmark eller Tyskland kan de danske og tyske borgere rejse frit uden at skulle vise en corona-test ved grænsen.

Der vil være ekstra grænsekontrol ved den tyske grænse den kommende tid.

Vælger man derimod at gå imod myndighedernes anbefalinger og rejse til Slesvig-Holsten som turist, så opfordrer Udenrigsministeriet til selvisolation i 14 dage.

Slesvig-Holsten borgere velkommen i Danmark

Men den anden vej rundt er der åbent. For er man bosat i Slesvig-Holsten kan man stadig rejse ind i Danmark uden sådan et anerkendelsesværdigt formål. Men det kræver, at man kan påvise en negativ Covid-19-test ved grænsen, der er yngre end 72 timer.

Samme regler gælder for beboere i resten af grænselandet - det vil sige Skåne, Halland og Blekinge.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter