Helenes boligblok skal rives ned: 'Træls at det ikke er ens egen beslutning at flytte'

318 lejligheder i Bispehaven i Aarhus skal rives ned for at leve op til ghetto-lov.

- Jeg er ikke helt fan af planen.

Sådan lyder det fra Helene Kirketerp Sørensen, der sammen med sin kæreste bor til leje i boligkomplekset Bispehaven i Aarhus-forstaden Hasle.

Parrets almene bolig ligger i en af de seks blokke, som Aarhus kommune vil jævne med jorden for at leve op til den ghetto-plan, som et bredt flertal på Christiansborg vedtog sidste år.

Som et led i ghetto-planen blev der indført et lovkrav om, at andelen af almene familieboliger i de hårdeste ghettoområder skal nedbringes til højst 40 procent inden 2030.

I praksis betyder det, at 318 lejligheder rives ned i Bispehaven, og 795 beboere fra boligkomplekset dermed skal flytte.

Frustreret beboer

Selv om de berørte beboere får tilbudt en ny permanent almen bolig et andet sted i kommunen, er Helene Kirketerp frustreret over, at hun bliver tvunget til at pakke flyttekasserne.

- Jeg synes, det er træls, at det ikke er ens egen beslutning at flytte, men at det bliver påtvunget en, at man skal finde noget nyt og flytte, siger Helene Kirketerp Sørensen, der til daglig studerer til pædagog.

Hun mener ikke, at nedrivning er løsningen på de problemer, som boligområdet har.

- Jeg tror, der er andre måder at gøre det på. Man ekskluderer folk på denne her måde, siger Helene Kirketerp Sørensen, der har boet i Bispehaven i fem år.

Hun synes ikke, at det står så galt til i området, som politikerne mener.

- Det er et mangfoldigt og rummeligt sted at bo, siger Helene Kirketerp Sørensen.

2500 personer skal flytte

På længere sigt regner Aarhus Kommune med, at 1000 boliger i det vestlige Aarhus skal rives ned, sælges eller omdannes for at kunne leve op til regeringens ghettolov. Det betyder, at i alt 2500 personer skal genhuses.

Der vil blive bygget nye private boliger i området i det vestlige Aarhus.

- Vi vil sikre en anden beboersammensætning, der gør, at der er flere med tilknytning til arbejdsmarkedet eller som er i gang med uddannelse, der kommer til at have deres hverdag i området. Det sikrer vi med aftalen, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S).

Facebook
Twitter