Helle stod i kø klokken 4.30 for at følge ubådssagen

Hver dag er der reserveret fire pladser til almindelige mennesker plads i retten, hvor drabssagen mod Peter Madsen kører.

Drabssagen mod ubådsbygger Peter Madsen er for interessant til ikke at følge fra første parket, mener Helle Bang.

Hun var en af de almindelige danskere, som tidligt i morges havde valgt at stå i kø i vintermørket foran Københavns Byret.

Helle Bang ville sikre sig en af de fire pladser, der hver dag er reserveret til tilhørere i retten.

- Det er en af de mest spektakulære og bizarre kriminalsager, der har været i Danmark, og hele verden har interesseret sig for den. Jeg havde fri i dag og tænkte, jeg skal bruge min dag herinde, fortæller hun.

Du kan følge første retsdag i ubådssagen live her

Sagen alle taler om

Helle Bang, der til daglig er salgsmedarbejder, var klokken 4.30 den anden i køen og kommer således til at sidde i retslokalet, når sagen begynder i dag.

Hun har som mange andre danskere fulgt sagen gennem medierne og har løbende drøftet den med både venner og kollegaer.

Og fra i dag og frem til retssagen slutter 25. april vil offentligheden blive klogere på, hvad der skete i ubåden Nautilus den 10. og 11. august, hvor Kim Wall døde.

- Det er en sag, man taler om, og derfor kunne det være interessant at være her. Det er vigtigt at komme ind og se Peter Madsen, om man kan se noget i hans ansigtsudtryk eller holdning, se om han angrer eller noget, som man ikke bare kan se i medierne, siger hun.

Jurastuderende og journalister fra hele verden

Det er en blandet skare af folk, som er mødt frem i håb om at komme til at sidde i samme lokale, hvor Peter Madsen skal forklare sig.

Pensionisten Jørgen Christiansen var den allerførste, som i dag stillede sig i kø klokken 04.00. Han har fulgt så meget med i sagen, at han er gået i gang med at skrive om den. Dokumenterne han har taget med i retten i dag.

- Jeg har også skrevet et brev til Peter Madsen, men det vil politiet ikke have, at han læser, fordi sagen er omtalt. Jeg tror, han er uskyldig, lyder det fra Jørgen Christiansen.

Richard Krogh er jurastuderende og havde håbet at være en af de fire tilhørere i retten i dag. Men han var nummer seks i køen og vil derfor vende tilbage i morgen for at prøve at få plads.

I køen stod også jurastuderende Richard Krogh, som var mødt frem, fordi sagen for ham er studierelevant. Men han var den sjette, der mødte op og fik derfor ikke en plads i dag.

- Jeg ville gerne se sagen på tæt hold, se hvordan advokaterne procederer, og hvordan de arbejder og argumenterer i sådanne drabssager. Men jeg kom for sent op, kan jeg se, så jeg kommer i morgen noget tidligere.

De første journalister fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og USA står klar med al udstyret, som de dagen igennem skal sende live med.

På Nytorv, hvor retten ligger, er allerede opstået en mindre medielandsby med kamerastativer og telte til journalisterne.

Sagen kort

  • Peter Madsen nægter sig skyldig i anklagerens påstand om, at han har dræbt Kim Wall.

  • Over 125 journalister fra 15 lande vil dække retssagen, der kører fra starten af marts til slutningen af april i Københavns Byret.

  • På grund af den store interesse for sagen har Københavns Byret valgt at lave et lytterum.

  • I lytterummet vil 105 journalister tage plads. 20 journalister får plads i selve retssalen.

  • Under retssagen kommer den tiltalte, 47-årige Peter Madsen, til at være i retten. Det samme gør pårørende til afdøde Kim Wall.

  • 37 personer skal afgive forklaring i retten.

Facebook
Twitter