Helle Thorning-Schmidt taler med kolleger om Syrien

Statsministeren har talt i telefon med regeringscheferne fra Storbritannien, Frankrig og Tyrkiet om situationen i Syrien.

Den danske statsminister har i eftermiddag haft samtaler med kolleger om den alvorlige situation i Syrien.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har i eftermiddag talt i telefon med regeringscheferne fra Storbritannien, Frankrig og Tyrkiet om "den alvorlige situationen" i Syrien, erfarer Ritzau.

Hvad indholdet af samtalerne gik ud med Frankrigs præsident François Hollande, Storbritanniens premierminister David Cameron og Tyrkiets præsident Tayyip Erdogan har det ikke været muligt at få oplyst noget konkret om.

Også udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har tirsdag været i dialog med sine kolleger fra Tyskland, Frankrig, Tyrkiet og Norge om den blodige konflikt, oplyser Udenrigsministeriet til Ritzau.

Statsministeren sagde tidligere tirsdag, at det var på tide at overveje alternativer til FN's Sikkerhedsråd i forhold til at reagere på udviklingen i Syrien.

Radikale har også ændret mening

De Radikale har tidligere kaldt det "ekstremt farligt" at gribe ind i Syrien uden om FN.

Men regeringspartiet erklærede sig tirsdag enig med statsminister Helle Thorning-Schmidt i, at det er på tide at overveje alternativer til FN's Sikkerhedsråd i forhold til at reagere på udviklingen i Syrien.

- Jeg deler fuldstændig statsministerens vurdering. Vi følger sagen meget tæt herhjemmefra i forhold til undersøgelserne om giftgasangreb, sagde Margrethe Vestager.

Udenrigspolitisk Nævn mødes torsdag

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og justitsminister Morten Bødskov (S) mødes torsdag med Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, hvor blandt andet konflikten i Syrien er på dagsordenen. Det oplyser Udenrigsministeriet.

/Ritzau/