- Hellere dialog end protestmarch på Nørrebro

En "aggressiv march" gennem Nørrebro er ikke løsningen på bydelens problemer, mener forkvinde i Nørrebro Lokaludvalg.

I morgen lægger Nørrebro i København gader til en demonstration for retten til at bære jødisk kalot. Men demonstrationen er en unødvendig provokation, som ikke bør gennemføres.

Det mener Uzma Ahmed Andresen fra Nørrebro Lokaludvalg.

- Jeg frygter, at demonstrationen er en konfliktoptrapning, og at der er nogle enkeltpersoner, der reagerer på den provokation, der ligger i det, og at det kommer til at tegne et billede af, at Nørrebro er et sted, der er i oprør, siger hun.

- Vi ønsker et offentligt rum, der er for alle, og det, tror jeg på, skal gøres gennem dialog og ikke gennem en aggressiv march gennem Nørrebro.

Stigning i antallet af angreb på jøder

Protestmarchen er arrangeret af Rasmus Jarlov, leder af de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation og kommer efter, at en journalist fra Radio24Syv forleden fik revet en kalot af hovedet, da han gik gennem Nørrebro.

Samtidig peger blandt andet Det Jødiske Samfund på, at der er sket en stigning i antallet af fysiske og verbale angreb på danske jøder, siden konflikten mellem Israel og Hamas i Gazastriben brød ud i juli måned.

Hadforbrydelser skal på dagsordenen

Uzma Ahmed Andresen medgiver, at der er problemer på Nørrebro, men hun mener ikke, at en protestmarch er løsningen.

- Jeg anerkender, de hadforbrydelser, der er blevet begået, og det er ikke i orden. Derfor er det også væsentligt at få sat på dagsorden, siger Uzma Ahmed Andresen.

- Men jeg synes, man skal bruge de gode erfaringer, vi har på Nørrebro med dialog og med at leve i mangfoldighed.

Se hele interviewet med Uzma Ahmed Andresen, forkvinde, Nørrebro lokaludvalg, i videoen øverst i artiklen.

I aften i 'Deadline' på DR2 kan du se en debat mellem Rasmus Jarlov, leder af de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation og arrangør af protestmarchen og Bjørn Bredal fra Politiken, der fredag har advaret mod, at demonstrationen kan "overskride grænsen fra demonstration til provokation."