Helles 'hemmelige' bunker kan ses på internettet

Billeder af bunkeren Regan Øst, hvor regeringen og Kongehuset vil søge tilflugt, hvis krig eller terror rammer Danmark, kan let findes på internettet.

Bunkeren Regan Øst (Regeringsanlæg øst), kan findes på Microsofts kortjeneste Bing Maps, ved hjælpeaf lidt søgninger på Google og Facebook.

En tophemmelig dansk bunker, er ikke så tophemmelig alligevel. Den er synlig på internettet.

Det handler om bunkeren "Regan Øst". Rammer terror og krig Danmark, er det bunkeren, hvor Helle Thorning-Schmidt, resten af regeringen og Kongehuset måske vil søge tilflugt.

Selvom bunkeren er tophemmelig, er den ret let at finde. DR Nyheder kender den nøjagtige position.

Bunkeren kan ses på diverse kort-tjenester på nettet. Både på Krak, Google og Bing Maps (Microsofts kort-tjeneste).

Og man kan se, at der stadig er aktivitet i bunkeren. På nogle luftfotos holder der ingen biler. På andre holder der to - og andre igen holder der tre biler.

Regan Øst ligger i Nordsjælland og den stod færdig i 1978. Den er på tre etager og 5000 kvardratmeter og har et 2,5 meter tykt jernarmeret betonlag oven på sig.

- Ingen kommentar

Det er Beredskabsstyrelsen som står for anlægget. Her vil kontorchef Henrik Petersen ikke kommentere på, om der virkelig er tale om Regan Øst.

- Om det er Regan Øst på billedet her, kan jeg ikke udtale mig om, siger han til DR Nyheder.

Han forklarer også, at de er glade for, at DR Nyheder ikke har afsløret placeringen og tilføjer:

- Vi har en politik om anlægget og hvor meget vi vil sige. Det jeg kan sige er, at vi har de her anlæg og de er civile og sikre - og andre oplysninger vil vi ikke give, forklarer han.

På spørgsmålet om, hvorfor Beredskabsstyrelsen ikke har fået fjernet billederne fra internettet, hvis Regan Øst skal holdes hemmelig, siger Henrik Petersen:

- Beredskabsstyrelsen ser ikke en pointe i at overvåge internettet for rygter om, hvor Regan Øst-anlægget skulle være placeret.

Regan Øst - og Vest

I går besluttede regeringen at åbne Regan Vest som museum for koldkrigstiden. Regan Vest ligger i Rold Skov i Jylland og blev lukket i 2003.

Det vil sige, at regeringen og kongehuset, nu kun har Regan Øst tilbage som tilflugtssted, i forbindelse med krig og terror. Men gemmestedet, er knap så hemmeligt.