Helte: Det vigtigste er at vi fik fat i dem

Det lykkedes i sommer to brødre fra Nordsjælland at fange to kreditkortsvindlere og lægge dem i førergreb til politiet ankom. I dag blev brødrene belønnet for deres indsats.

Nordsjællands Politi belønnede i dag to brødre for deres heltmodige indsats, da de i sommers egenhændigt opdagede, fangede og tilbageholdt to kreditkortsvindlere.

De to brødre, 18-årige Ziryan Biston Abdullah og 22-årige Surhan Biston Abdulah, reagerede, da de så to mænd og en kvinde opføre sig mistænkeligt uden for Danske Bank i Lyngby.

- Vi bliver opmærksomme på tre personer, som står inde i telefonboksen. De har en pung, og de piller et dankort og en pinkodehusker ud og smider pungen fra sig. Det er så der min bror og jeg ved, at der er et eller andet galt, fortæller 18-årige Ziryan Biston Abdullah til DR Nyheder.

Lagt i førergreb

Inden brødrene når ud af deres bil, er den ene af de to mænd nået frem til hæveautomaten ved banken. Men da brødrene nærmer sig, sætter manden i løb.

Det lykkedes dog den 22-årige Surhan Biston Abdulah at indhente ham.

- Jeg tager fat i ham, og beder ham om at tage det roligt og stoppe op. Det gør han ikke, så jeg er nødt til at lægge ham i førergreb, fortæller 22-årige Surhan Biston Abdulah.

Hans lillebror satte efter den anden mand der også forsøgte at løbe fra stedet. I sin flugt skubbede han den 18-årige ned i et par cykler. Men Ziryan Biston Abdullah genoptager hurtigt jagten, og får indhentet manden i en baggård et stykke væk.

- Jeg kommer så humpende tilbage med ham, fortæller han.

Bøde på 4000 kroner

Da politiet ankom til stedet, lå de to gerningsmænd hver for sig i førergreb, hver med henholdsvis Suran og Ziryan over sig.

Takket være brødrene blev kreditkortsvindlerne anholdt, og de måtte hver betale en bøde på 4.000 kroner. Brødrene fik til gengæld hver en dusør på tusinde kroner. Men det er ikke det vigtigste for dem:

- Det vigtigste det er, at vi fik fat i dem, siger Surhan Biston Abdulah.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk