Hemmelig aktion: Tre personer anholdt på rasteplads ved Ejer Bavnehøj

I en koordineret og hemmelig aktion har dansk og svensk politi anholdt i alt seks personer i en sag om grænseoverskridende kriminalitet. Det handler dog ikke om terror.

Hvad årsagen til anholdelserne er vides ikke. Det bliver holdt hemmeligt af hensyn til efterforskningen. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Scanpix)

I en hemmelig sag har politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV) i dag klokken 13:25 anholdt tre personer på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj.

I samme sag har svensk politi foretaget tre anholdelser i Göteborg.

To af de anholdte vil i morgen klokken 10 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens, mens en tredje vil blive fremstillet in absentia. Her vil anklageren bede om dobbeltlukkede døre. Det betyder, at end ikke sigtelsen vil komme til offentlighedens kendskab, skriver Ritzau.

Derfor er det også sparsomt med oplysninger om sagen. Men SEV skriver i en pressemeddelelse, at det drejer sig om "grænseoverskridende kriminalitet".

Handler ikke om terror

- Anholdelserne blev foretaget på baggrund af en større international efterforskning vedrørende særlig kompliceret og grænseoverskridende kriminalitet, skriver SEV i pressemeddelelsen.

Til den svenske nyhedsside Aftonbladet.se siger politiinspektør Brian Voss Olsen fra SEV dog, at der ikke er tale om terrorrelaterede anholdelser.

De anholdte i Sverige vil blive begæret udleveret til Danmark.

- Men jeg ved endnu ikke, om det er dem alle eller kun nogle af dem, siger Brian Voss Olsen fra SEV til Ritzau.

Brian Voss Olsen siger til det svenske medie, at der ikke kommer til at ske mere i sagen i dag.

- Det er en planlagt og koordineret aktion. Der kommer ikke til at ske mere i dag, men vi kan ikke udelukke flere anholdelser fremover, siger politiinspektøren.

Opdateret kl. 18:10 med detaljer om grundlovsforhøret i morgen samt ord fra politiinspektør Brian Voss Olsen fra SEV.