Hemmelighedsfuld badelandsbagmand vil ikke sætte navn på investorer

Planerne for gigantisk vandland i Høje Taastrup er meget lidt konkrete. Men ambitionerne er store.

Vandrutsjebanerne i Aquaventure Waterpark, som ligger ved Atlantis-hotellet på den menneskeskabte ø Palmen i Dubai. (Foto: MORTEZA NIKOUBAZL © Scanpix)

Høje Taastrups borgmester jubler, og vandrutsjebane-entusiasten får lys i øjnene over udsigten til et kæmpe badeland i udkanten af København.

Men hvem der er klar til at investere milliarder i byggeriet af vandlandet med dertilhørende ferielejligheder, restauranter og konferencefaciliteter i Høje Taastrup, vides ikke.

- Det er tiden ikke rigtig inde til at fortælle noget om på det nuværende tidspunkt, men jeg kan sige, at det er meget stærke partnere, siger Ulf Høyen, partner i firmaet Nordic Corporate Finance.

Han har i fem år været tovholder på aquapark-projektet og repræsenterer dermed de ukendte investorer, der går med en drøm om at bygge et af verdens største vandlande i Københavns baghave.

Bare første etape skal efter planen være større end Lalandia i Billund, der i dag er Skandinaviens største vandland. Ifølge Børsen har de udenlandske investorer netop betalt kommunen 84 millioner kroner for grunden, hvor vandlandet skal ligge.

Vandland med hajer?

Spadestikket til denne del af byggeriet forventes til efteråret, når der foreligger en ny lokalplan for området, og flere detaljer er faldet på plads.

- Vi skal have det hele bundet sammen. Vi skal vide, hvad der skal være i vandlandet, hvilken udformning det skal have, hvad det koster, og hvem kan drive det. Det skal selvfølgelig være på plads, før investorerne synes, at de vil gå ud og lægge navn til, fortæller Ulf Høyen.

Investorernes talsmand nævner indholdet i vandlandet Palmen, Dubai som eksempel.

- Hvis man ser på internetsiden fra Palmen i Dubai, kan man se, at man kan lave noget meget specielt, hvor man rutsjer ned under et vandstykke, hvor der svømmer hajer rundt, siger Ulf Høyen.

- Jeg tror ikke, vi finder på det, men man kan lave mange sjove ting. Det er alt sammen et prisspørgsmål, tilføjer han.

Tror på projektet i fuld skala

Byggeriet skal falde i fem etaper, men selvom det kun er første etape, der nu er planer om at bygge, er Ulf Høyen overbevist om, at hele projektet bliver til noget.

- Vi tror bestemt, at vi kommer i mål med alle fem etaper. Ellers ville vi ikke gå ind i det, siger han. Efter planen skal første etape være færdig i 2020.

- Der er finansiering til alle fem etaper, men vi tager det etapevis i takt med, at gæsteantallet stiger, tilføjer han.

Og hvis gæsteantallet ikke stiger?

- Ja, så må vi revurdere det, men lad os nu se. Etape ét er i sig selv stor. Det bliver jo Skandinaviens største aquapark, så lad os nu lige se, lyder det fra Ulf Høyen.

Han vil dog ikke vil sige noget om, hvor mange besøgende folkene bag projektet forventer årligt.

Vandlandet i Høje Taastrup skal ifølge Ulf Høyen være blandt de fem største vandlande i verden, som ifølge investorernes talsmand fremgår af hjemmesiden www.the-biggest.net.