Henning Kern efter smykkekonkurs: 'Jeg tror, jeg skal have en lille ferie'

Smykkefirmaet Dyrberg/Kern er i dag erklæret konkurs efter 29 år.

Henning Kern har arbejdet sammen med Gitte Dyrberg (t.h.) i 34 år. (Foto: Sif Meincke)

Efter 29 år som smykkevirksomhed og 34 år som forretningspartnere, er en æra forbi for Henning Kern og Gitte Dyrberg.

Ved et retsmøde i morges erklærede firmaet sig konkurs i Sø- og Handelsretten.

- Det gør vi efter at have været i forretningsverdenen i 34 år, så det er en lidt svær dag i dag, siger den ene del af makkerparret, Henning Kern.

Der er sket meget, siden de to mødtes på Danmarks Designskole i starten af 1980'erne.

De troede egentlig, at de skulle designe tøj, men opdagede, at smykkerne var deres stærke side.

De blev også kærester. Forholdet holdt ikke, men det gjorde partnerskabet.

- Gitte (Dyrberg, red.) og jeg har arbejdet sammen i 34 år omkring det her smykkebrand. Vi har gennem en generation defineret 'fashion jewellery' over for danske og internationale forbrugere.

- Så det er en streg i sandet, vi trækker her, siger Henning Kern, som lidt endnu kan kalde sig administrerende og kreativ direktør i Dyrberg/Kern.

Peter Schmeichel lavede i 2009 et designsamarbejde med Dyrberg/Kern. Her ses den tidligere målmand sammen med Henning Kern til lanceringen. (Foto: KELD NAVNTOFT)

Bittersød ende

Det var efterdønningerne af finanskrisen, der endte med at tage livet af Dyrberg/Kern, hvis man "skal forsimple det rigtig meget", fortæller Henning Kern.

- En kombination af ugunstige forretningsforhold, for store kollektioner og øget konkurrence på markedet har gjort, at vi har måttet skære en lille smule løbende.

Men konkursdagen er ikke udelukkende trist for den 55-årige direktør.

- Dels er jeg lettet over, at det her økonomiske åg har lettet sig fra mine og fra Gittes skuldre.

- På den anden side er vi også kede af det, fordi vi er jo født som kreative mennesker med en masse idéer i os. Så det er en kombination af flere følelser.

Henning Kern og Gitte Dyrberg, da Dyrberg/Kern i 2008 lancerede en kollektion med smykker af blandt andet hestehår og ponyskind. (Foto: Linda Kastrup)

Og ikke mindst er Henning Kern stolt.

- Vi er stolte af, at vi har holdt vores brand i så mange år. Det er få brands forundt at være relevante i modebranchen så mange år i træk, så det er en bittersweet følelse, vi har med at sige farvel til det her.

Hvad skal der ske nu?

- Jeg tror, jeg skal have en lille ferie. Det har vi begge to fortjent.

Dyrberg/Kerns smykker lever videre lidt endnu. Man kan nemlig fortsat købe firmaets smykker i den webshop, som virksomheden Fashion Shopping driver på vegne af Dyrberg/Kern, fortæller Henning Kern.

Ifølge retsdokumenterne fra Sø- og Handelsretten har konkursboet efter smykkevirksomheden et varelager til en værdi af omkring 14,7 millioner kroner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk