Henriette kom ind på uddannelsen med Danmarks højeste snit

Henriette Henriksen har med sit gennemsnit på 13 sikret sig en plads på den eftertragtede uddannelse International Business på CBS.

Med en adgangskvotient på 11,9 har uddannelsen International Business på Copenhagen Business School placeret sig i toppen over de sværeste uddannelser at opnå adgang til i år.

Ud af 1080 håbefulde ansøgere fik kun 177 en plads på uddannelsen med Danmarks højeste snit.

En af dem er Henriette Henriksen.

Den 20-årige fra Sorø havde mandag aften sat sig til rette i København med nogle veninder. Klokken slog 12, og årets adgangskvotienter for de videregående uddannelser blev offentliggjort. Drømmen var en realitet.

Sikker på uddannelsen siden gymnasiet

Henriette Henriksen var dog ikke bekymret for at komme ind på uddannelsen, for med rene 12-taller i gymnasiet, at være blevet årets student og fået et snit på 13 på grund af hurtig studiestart, regnede hun da også med at være sikret den eftertragtede studieplads.

- Siden gymnasiet har det været den, jeg har arbejdet mig frem imod. For nogle år tilbage ville jeg faktisk læse medicin, men så lige pludselig fik jeg øjenene op for international business i starten af 2. g, og derfra har jeg været sikker på, det skulle være det, siger hun.

Der har dog også været plads til andre ting undervejs, fortæller Henriette Henriksen. Ved siden af det almene gymnasie på Sorø Akademi have hun både et job, dyrkede grand prix gymnastik på konkurrenceplan, og gik i byen og sådan noget, forklarer hun.

Men efter havde hun dog brug for et sabbatår. Her valgte hun at tage ud og rejse for med egne ord at opleve noget andet end skole. Men uddannelsen var hun stadig sikker på, og derfor havde hun heller ingen 2. og 3. prioritet eller andre prioriteter for den sags skyld, da hun søgte ind.

Den private sektor er spændende

København har altid været byen, som Henriette Henriksen gerne ville til, når hun skulle studere videre. Og muligheden for at arbejde med nogle forskellige firmaer under uddannelsen, og at hun nu skal til at studere på et andet sprog end dansk, er det, der får hende til at glæde sig.

- Blandingen af at uddannelsen er på engelsk og har med matematik at gøre, og det at arbejde med tal og se, hvordan en virksomhed fungerer, er det, der gør den spændende. Den private sektor er bare mere spændende end den offentlige sektor, siger hun.

Og det er der en grund til ifølge Henriette Henriksen. Hun lægger nemlig ikke skjul på, at muligheden for at tjene mange penge i fremtiden også er vigtig for hende. Og det er hun sikker, at international business giver hende.

- Det kan jeg jo lige så godt sige, den gør. Det er jo derfor, den private sektor er interessant. Penge giver ikke lykke, men penge kan hjælpe en et godt stykke henad vejen, siger hun med et smil.

Konkurrence er godt

Om 10 år sidder hun forhåbentlig i et eller andet internationalt firma, gerne i udlandet, forklarer Henriette Henriksen. Det er i hvert fald drømmen lige nu. Men først gælder det studiestart på CBS, og hun både glæder sig og forventer at blive udfordret.

- Jeg tror, det bliver hårdt og meget anderledes, end det jeg har arbejdet med før, også fordi det selvfølgelig er nogle engagerede unge mennesker, der starter på uddannelsen, så der bliver sikkert hård konkurrence, men det bliver da også spændende, siger hun.

Og det er noget, hun ser frem til.

- Det er altid sundt med noget konkurrence, men det er også spændende at se, for når man har været vant til at være god i gymnasiet, så kommer man jo ind her med nogen, der alle sammen har været gode i deres gymnasieklasser, siger hun

Fordomme omkring uddannelsen

Henriette Henriksen fortæller, at hun har hørt enkelte fordomme om hendes kommende uddannelse på grund af den høje adgangskvotient, men det er nu ikke noget, der har spillet ind i hendes valg af uddannelsen, hverken i den ene eller den anden retning.

- Der er nogle fordomme forbundet med det, men det er der jo også med andre uddannelser. Der er for eksempel den fordom, at der kun er folk, der går i skjorter, men jeg prøver bare at se ud over den fordom og se, hvad uddannelsen egentlig indeholder, siger hun.

Og nu hvor studiepladsen er bekræftet, glæder hun sig også bare, til hun skal starte og møde sine kommende medstuderende.

- Det er bare super fedt. Nu skal jeg lige hjem og åbne brevet, for jeg ved kun, jeg er kommet ind, så det bliver spændende at se, hvornår vi starter, og hvordan det hele kommer til at foregå, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter