Henrik Dahl fravalgt som spidskandidat

Byrådsmedlemmet Steen Holm Iversen får i stedet pladsen som spidskandidat for LA i Sydjylland.

58-årige Henrik Dahl er ordfører for for afbureaukratisering, EU, uddannelse og forskning, indfødsret, udenrigsanliggender og undervisning i Liberal Alliances folketingsgruppe. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

På trods af at være et af Liberal Alliances mest profilerede ansigter, må sociologen Henrik Dahl se sig slået i kampen om at være partiets spidskandidat i Sydjylland. Det skriver jv.dk.

Det bliver derimod byrådsmedlemmet Steen Holm Iversen fra Varde, der får æren af at være øverst på stemmesedlen for partiet i den sydjyske storkreds.

Kulturminister Mette Bock var spidskandidat i egnen ved sidste Folketingsvalg, men stiller som bekendt op til Europa-Parlamentsvalget, der afholdes den 26. maj næste år.

Ifølge JydskeVestkysten var stillingen 56-64 i lokalpolitikerens favør efter en afstemning mandag aften. Henrik Dahl selv erkender nederlaget, og at han var nervøs før afstemningen.

- Jeg vidste, det blev tæt, så jeg er ikke overrasket. Men enhver vil da gerne vinde den interne skønhedskonkurrencen, siger Henrik Dahl til mediet.

Før afstemningen afholdt kredsen en debat mellem de to kandidater, der skulle forholde sig til forskellige aktuelle politiske emner - som burkadebatten. Sejrherren, den 57-årige Afghanistan-veteran Steen Holm Iversen, er glad for sejren.

- Vores tid i regering har udfordret partiet, fordi vi er et ungt parti. Vi har lært noget. Jeg er glad, og i aften er en sejr for partiet, siger Steen Holm Iversen til jv.dk.

DR's politiske korrespondent Jens Ringberg tvivler på, at partiledelsen på Christiansborg åbner champagneflaskerne nu.

- Jeg ser valget af Steen Holm Iversen og fravalget af Henrik Dahl som et klart nederlag for både Dahl og LA på Christiansborg. Henrik Dahl er en højtprofileret folketingspolitiker og en dygtig debattør, men taber altså til en byrådspolitiker, siger Jens Ringberg.

Han forklarer, at det nok har spillet ind, at Steen Holm Iversen trods alt ikke er en komplet nybegynder, men især, at han måske har kunnet levere et mere klart liberalt budskab.

- Mens Henrik Dahl i Folketinget har været med til indføre tildækningsforbud, kendt som burkaforbud, så er Steen Holm Iversen kritisk over for de kompromisser, der laves i Folketinget.

Ved sidste valg blev både Mette Bock og Henrik Dahl valgt ind i kredsen, og det er endnu ikke til at sige, om det bliver det samme, der sker i næste års folketingsvalg. Men får Liberal Alliance kun et mandat dernede, kan det blive en ulempe.

- Hvis Iversen bliver valgt som den eneste LA'er fra Sydjyllands Storkreds, så vil det nok i begyndelsen være et handicap for Liberal Alliance i Folketinget at undvære både Dahl og Mette Bock, siger Jens Ringberg.

Facebook
Twitter