Henrik Qvortrup anker ikke Se og Hør-dom

Henrik Qvortrup handlede presseetisk og moralsk forkert i Se og Hør-sagen, skriver han på Facebook.

Henrik Qvortrup har besluttet ikke at anke sin dom fra Retten i Glostrup. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup anker ikke sin dom i Se og Hør-sagen om overvågning af kendte og kongeliges kreditkort, oplyser han på Facebook.

Han blev i sidste uge idømt fængsel i et år og tre måneder, hvoraf tre måneder skal afsones nu.

Den resterende del blev gjort betinget med vilkår om 200 timers samfundstjeneste.

Dommer Mette Lyster Knudsen fortalte ved dommens afsigelse, at retten blandt andet havde lagt vægt på, at det var Henrik Qvortrup, der påbegyndte samarbejdet med tys tys-kilden Peter Bo Henriksen.

Og det var også en forkert beslutning, anerkender Henrik Qvortrup.

- Den 24. juni 2008 disponerede jeg som chefredaktør for Se og Hør presseetisk og moralsk forkert. Havde jeg vidst dengang, hvad jeg ved i dag, så havde jeg handlet anderledes. Jeg er oprigtig ked af, hvad min beslutning senere bragte med sig. Og jeg undskylder over for de berørte, skriver han på Facebook.

Har nægtet sig skyldig

Det var også Henrik Qvortrup, der aftalte med tys tys-kilden, at ugebladet skulle betale ham 10.000 kroner sort hver måned for at udlevere oplysninger om kendte og kongeliges kreditkortbrug.

Det kunne Peter Bo Henriksen gøre, da han arbejdede som it-operatør og skaffede sig adgang til kreditkortoplysninger hos PBS/Nets.

De dømte i sagen har indrømmet mange af de faktuelle forhold, men de har gennem hele retssagen nægtet sig skyldige i sigtelserne for hacking og medvirken til hacking samt bestikkelse.

Den del kommer Henrik Qvortrup også ind på i sin statusopdatering, hvor han understreger, at den netop afviklede retssag hverken handlede om pressejura eller privatlivets fred, moral eller etik.

- Jeg har alene været tiltalt for bestikkelse (som jeg blev frifundet for) samt efter den såkaldte ”hackerparagraf” – straffelovens § 263. I forbindelse med hacking kan jeg med fuldstændig sikkerhed fastslå, at jeg ingen viden har haft om, at den pågældende kilde gik ud over sin arbejdsmæssige adgang til Nets’ systemer, skriver han.

- Lodret uenig

Den vurdering delte retten ikke.

Derimod fastslog dommer Mette Knudsen under domsafsigelsen, at Henrik Qvortrup måtte have fundet det "overvejende sandsynligt", at tys tys-kilden var nødt til uberettiget at skaffe sig adgang til oplysningerne, og at der er tale om særligt skærpende omstændigheder.

- Den vurdering er jeg lodret uenig i, og jeg mener ikke, at retten på nogen måde har løftet bevisbyrden herfor. Samtidig opfatter jeg strafsanktionen som uhørt hård, skriver Henrik Qvortrup.

Han tilføjer, at beslutningen om ikke at anke er taget af hensyn til familien og for ikke at bruge mere tid og flere ressourcer og yderligere forhale sagen.

Med Henrik Qvortrups beslutning om ikke at anke er tys tys-kilden indtil videre den eneste af de dømte i sagen, der har anket sin dom.

Han blev idømt den hårdeste straf, nemlig et år og seks måneders ubetinget fængsel.

DR Nyheder har kontaktet Henrik Qvortrup, men han har ikke yderligere kommentarer.

Anklagemyndigheden har ingen kommentarer til Henrik Qvortrups beslutning om ikke at anke dommen.