Henrik Qvortrup forlader sit job hos TV2 efter Se og Hør-sag

Henrik Qvortrup forlader jobbet som politisk kommentator hos TV2 efter Se og Hør-sagen.

Henrik Qvortrup forlader sit job som politisk kommentator hos TV2 efter Se og Hør-sagen. (© DR)

Henrik Qvortrup forlader sit job som politisk kommentator på TV2 efter Se og Hør-sagen.

Her kom det frem, at han som daværende chefredaktør muligvis spillede en rolle i den overvågning af kendtes bankoplysninger, som ugebladet anklages for i en ny bog.

- Jeg må nøgternt konstatere, at de mange beskyldninger – berettigede såvel som uberettigede – reelt gør det umuligt at varetage mit job som politisk kommentator på TV 2.

- Derfor har jeg i dag meddelt TV'2s nyhedsdirektør Michael Dyrby, at jeg fratræder min stilling, idet jeg ikke ønsker, at den aktuelle sag skal skygge for TV 2s uovertrufne politiske dækning, skriver Henrik Qvortrup i en pressemeddelelse.

En svær beslutning

Henrik Qvortrup blev ansat på TV2 News i 2009. Inden da havde han været chefredaktør for Se og Hør i otte år. Han blev først kendt som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen.

- Det er med stort vemod, at jeg forlader TV 2. Jeg har været fantastisk glad for mine fem et halvt år på stationen. Men i lyset af den øjeblikkelige situation er det den rigtige, omend vanskelige beslutning, siger Henrik Qvortrup.

Redaktør: Har løftet dækningen

TV2's nyhedsredaktør Michael Dyrby er ked af at miste Qvortrup som ekspert på det politiske liv.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for os. Det er en meget meget dygtig politisk analytiker – måske en af de fremmeste i sin generation, og han har været med til at løfte TV2s politiske dækning i de fem år, han har været hos os, siger redaktøren til DR Nyheder:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:535fd37b6187a219a416daa4

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk