Her bruges sommerferien på vejrmøller og kolbøtter

Mens camping-pladser og lystbåde-havne mangler gæster, går det forrygende for landets højskoler, som melder udsolgt.

Børnene boltrer sig med akrobatik på Krogerup Højskoles familiekursus. (© DR)

Højskolens gøgl- og akrobatikværksted summer af aktivitet. Masser af børn er i gang med at lære, hvordan man slår vejrmøller, flikflak og alt muligt andet.

Krogerup Højskole i Nordsjælland er en af de højskoler, som har succes med sommerkurser for både børn og voksne. Mange højskoler har i lang tid kunne melde udsolgt til især kreative aktiviteter og kurser, hvos hele familien kan deltage.

Kolbøtter forlæns og baglæns

En af deltagerne på Krogerup Højskole er Alfred Sørensen på otte år.

Han synes, at det har været "rigtig rart og sjovt at prøve noget nyt":

- Vi har lavet meget med bolde, kolbøtter sidelæns, baglæns, forlæns og uden hænder, fortæller han.

Alfreds far, Kasper Sørensen, siger, at han føler, at familien på den måde kan få alt det gode i livet på en gang. Han kalder det en " rigtig gød familieting". Og så glæder han sig til, at der skal være bål om aftenen.

Han vil ikke bytte højskoleopholdet med en tur til syden:

Laver mad sammen

- Vi tror, at højskolen giver os alt det, vi i virkeligheden gerne vil have: Tid sammen og alt det nære for børn og voksne. Jeg kan ikke lave fire timers akrobatik, men det er der heldigvis nogen, der er rigtig gode til, siger Kasper Sørensen.

En anden højskolegæst, Rie Ahle Mikkelsen, fortæller, at hun er alene med sin søn, og så kan det være svært at opfinde interessante aktiviteter. Derfor er hun glad for at være et sted, hvor der er langt et program for dagen.

- Det passer mig helt fint, siger Rie Ahle Mikkelsen.

Kasper Sørensen supplerer: - Der tid til at spise god mad sammen, som vi har brugt hele dagen på at lave. Og nyde at være sammen. Vi har været ude i noget krat og kravle rundt, og vi har sunget sange sammen. Alt det, som vi sukker efter i hverdagen.

FacebookTwitter