Her er børnene fra Brønderslev

De ti sammenbragte børn er i alderen 2-21 år. Deres bistandsadvokater kræver en samlet erstatning på cirka to millioner kroner.

I aften det foreløbige punktum sat i Brønderslevsagen ved Retten i Hjørring, når dommeren læser længden på straf og størrelsen på erstatning og godtgørelse op.Her ses huset i Serritslev, hvor familien boede. (Foto: Kristian Leider Olsen- DR Østjylland)

I aften kl. 19 bliver det foreløbige punktum sat i Brønderslevsagen ved Retten i Hjørring, når dommeren læser længden på straf og størrelsen på erstatning og godtgørelse op.

Faren på 42 år kræves idømt forvaring på ubestemt tid, mens moren på 37 år kræves i fængsel ikke under seks år.

Retten har fundet begge skyldige i vanrøgt, grov vold og ulovlig tvang. Faren også i sexovergreb.

Spredt rundt i Nordjylland

Mens forældrene venter på deres straf, er de 10 sammenbragte Brønderslevbørn spredt i familiepleje og institutioner rundt i Nordjylland.

Børnene kræver nu sammenlagt omkring to millioner kroner i erstatning fra deres ubemidlede forældre.

- M, pige, 21 år

- farens biologiske datter og den, der begyndte sagen ved at flygte fra Serritslev ved Brønderslev til Sjælland. Blev sexmisbrugt af sin far og udsat for grov vold og indespærring. Bor i dag i Ringsted tæt ved sin mor.

- M, dreng, 19 år - biologisk søn til moren. Bor til leje hos den plejefamilie, som tog imod de mange børn straks ved tvangsfjernelsen af alle børn sidst i februar 2010.

- L, pige, 16 år

- morens datter fra et tidligere forhold. Blev voldtaget af sin stedfar over 30 gange, siger Byretten i Hjørring. Bor på institution nær Brovst i Nordjylland.

- J, dreng, 13 år

- fælles søn: Blev blandt andet opfordret til at tisse sin stedsøster M i munden. Bor på institution sammen med P.

- P, dreng, 12 år - fælles søn. Blev banket jævnligt af sin far, bor på institution sammen med J.

- F, dreng, 10 år - fælles søn. Ofte tævet af sin far. Bor i dag på institution sammen med sin stedsøster L.

- A, pige, 8 år

- fælles datter. Slået af sin far og opfordret til at mishandle sin stedsøster M. Bor i plejefamilie sammen med D og S.

- B, dreng, 6 år

- fælles søn. Opfordret til at slå sin stedsøster M. Bor på institution for sig selv.

- D, dreng, 4 år

- fælles søn. Blev fundet i særdeles uhygiejnisk tilstand med indtørrede sår efter mangelfulde bleskift. Bor i plejefamilie med storesøster A og lillebror S.

- S, dreng, 2 år

- fælles søn. Dårlig hygiejnisk tilstand med sår på numsen, da han blev fundet. Bor i plejefamilie med storesøster A og storebror D.

Forældreparret har under retssagen konstant nægtet sig skyldige i samtlige anklager. Moren har anklaget manden for at stå bag de voldelige angreb mod børnene.

/Ritzau

FacebookTwitter