Her er Danmarks mest betydningsfulde kvinde

Den afdøde socialrådgiver og radiovært er den mest betydningsfulde danske kvinde i 100 år. Det har brugerne netop afgjort i en afstemning på dr.dk.

Socialrådgiver og radiovært Tine Bryld er den mest betydningsfulde kvinde i Danmark i 100 år. Det mener dr.dks brugere. (Foto: Morten Thun © Scanpix)

I dag er det præcis 100 år siden, danske kvinder fik ret til at stemme og stille op til valg i Danmark.I den anledning har dr.dk nomineret 100 kvinder til at blive den mest betydningsfulde danske kvinde de seneste 100 år.Og nu har dr.dks brugere talt: Med over 10.000 stemmer er socialrådgiver, forfatter, radiovært og brevkasseredaktør Tine Bryld den mest betydningsfulde.

Helle Thorning nummer toI alt 100 kvinder været nomineret blandt andet i kategorierne samfund, politik og erhverv.Hver kategori har kåret en vinder, som er gået videre til en endelig afstemningsrunde, hvor i alt 10 af de nominerede har kæmpet om æren som den allermest betydningsfuldeNu har brugerne afgjort, at Tine Bryld har været allervigtigst.Efter Tine Bryld kommer statsminister Helle Thorning-Schmidt ind på andenpladsen, mens dronning Margrethe er nummer tre.Du kan se hele resultatet af afstemningen herunder:Afstemning: Danmarks mest betydningsfulde kvindeHold øje her på dr.dk, hvor vi senere i dag bringer et stort interview med Tine Brylds datter, Lea, der vil modtage prisen på vegne af sin mor.

Facebook
Twitter