Her er de mest søgte videregående uddannelser

Det er stadig populært at blive pædagog og sygeplejerske.

Selvom antallet af ansøgere til at blive pædagog er faldet for femte år i træk, er det fortsat den mest søgte videregående uddannelse. (Arkiv) (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Inden fristen for at søge ind på de videregående uddannelser i dag var mange spændte på at se, hvilken effekt coronakrisen har haft på ansøgningerne.

Tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at det fortsat er populært at blive pædagog, sygeplejerske og læge.

Selvom flest studerende har søgt pædagoguddannelsen, er ansøgertallet dog faldet for femte år i træk. I 2016 søgte 7.195 en videregående uddannelse som pædagog, mens tallet i år er 5.910.

I alt har 94.604 søgt en videregående uddannelse. Det er syv procent flere end sidste år.

Igennem coronakrisen har der været meget fokus på sundhedsvæsenet, og selvom stigningen i ansøgere blot er på to procent som sygeplejerske, er der rift om at læse medicin. 4.462 har søgt medicinstudiet, hvilket er 602 flere end sidste år - svarende til en stigning på 16 procent.

Flere vil også være laboranter. Det bio- og laboratorietekniske område har en fremgang på 14 procent i ansøgere i forhold til sidste år.

Blandt de 25 mest populære uddannelser, er det dog arkitektstudiet, der har den største procentuelle stigning med 31 procent. Sidste år søgte 933 ind som arkitekt, mens tallet er 1.224 i år.

I den anden ende af skalaen er der markant færre, der vil være fysioterapeut. Her ser man et fald på 15 procent fra sidste år.

Glad minister

Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er glad for, at antallet af ansøgere stiger med syv procent.

Politikerne havde også regnet med, at antallet af ansøgere ville stige på grund af coronavirus, fordi unge ikke har adgang til studiejobs og ikke kan tage sabbatår for at komme ud og rejse.

Derfor valgte alle folketingets partier for en måned siden at oprette 5000 ekstra studiepladser.

Og dem ser det altså ud til, at der bliver brug for, siger ministeren.

- Især i krisetid er det vigtigt, at vi får løftet uddannelsesniveauet for de folk, der måske ellers ville være i risikogruppen for arbejdsløshed.

Ane Halsboe-Jørgensen er også glad for, at flere vil være ingeniør.

- Det private erhvervsliv efterspørger i meget stor stil ingeniører. Derfor er positivt, at både diplom- og civilingeniør ligger i top fem over mest søgte uddannelser, siger hun.

Facebook
Twitter