Her er landene som opfylder regeringens nye krav om smitte

Spanien, Grækenland og Italien er blandt de lande, du formentligt kan rejse til fra den 27. juni.

I Grækenland er hotellerne så småt åbnet op igen. (Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS © Scanpix)

Snart må danskerne igen rejse ud i store dele af Europa.

Det står klart efter regeringen har præsenteret nye retningslinjer for, hvilke lande i EU og Schengen, som danskerne snart igen må rejse til.

Et af de væsentligste krav er, hvor mange nye smittede landet har.

For at være åbent skal et land have under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge. Og det har langt de fleste lande i området lige nu.

I grafen herunder kan du se, hvilke lande der lever op til smittekravet. De 'grønne' lande har altså under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge i den forløbne uge. Mens Sverige og Portugal lige nu ikke lever op til det kriterie.

Det er dog ikke det eneste kriterie.

Regeringen indfører også et kriterie for, hvordan de enkelte lande tester, og derfor kan man ikke gå ud fra, at listen baseret alene på smittetal vil være sådan, det kommer til at se ud.

Kriteriet for landenes såkaldte testregimer er endnu ikke kendt. Men eksempelvis Storbritannien og Irland kræver fortsat 14 dages karantæne for indrejsende, og derfor fraråder det danske Udenrigsministerium forsat rejser til Irland og Storbritannien. Så selv om de to lande er "grønne" alene set på smittetal, er de "orange" af andre grunde.

Først fra torsdag den 25. juni vil Statens Serum Institut fastlægge en liste over åbne lande og ikke-åbne lande. Og de nye rejsevejledninger vil gælde fra den 27. juni.

Når et land først er åbent, vil det kritiske niveau for, hvornår et land ændrer status til 'karantæneland' være ved 30 smittede per 100.000 indbyggere.

Opdatering: Artiklen er opdateret med oplysninger, om at Udenrigsministeriet fortsat fraråder rejser til Storbritannien og Irland.