Her kan du følge med: Se programmet for kronprins Frederiks runde fødselsdag

DR dækker kronprinsens fødselsdag live fra balkonvink til karettur og gallamiddag.

Kjolen, som kronprinsesse Mary bærer til årets nytårsgalla, er designet af Søren Le Schmidt. Han vil lørdag i forbindelse med gallamiddagen for kronprins Frederik svare på jeres spørgsmål om gæsternes kjoler. (Foto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM)

Når kronprinsen i dag fylder 50 år, kan du følge med i begivenhederne, lige meget hvor du befinder dig.

Her er en oversigt over, hvad der kommer til at ske i løbet af dagen og aftenen.

Klokken 12 - fejring på Amalienborg Slotsplads

Er du i København, kan du se kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og deres fire børn vinke sammen med dronning Margrethe på Amalienborg Slotsplads fra balkonen på Frederik d. 8.’s palæ, som er kronprinsparrets bolig.

Det sker klokken 12.

Her gennemfører den kongelige livgarde også vagtskifte på slotspladsen.

Klokken 19.30 - ud med kareten

Det er også herfra, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kører af sted i karet til gallataffel. De kører fra Frederik d. 8.’s palæ til Christiansborg med afgang kl. 19.30. Kareten vil være eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteeskadron.

Dronningen er vært ved gallatafletChristiansborg Slot, hvor den kongelige familie og gæster fra ind- og udland deltager.

Følg med på DR

Har du ikke mulighed for at tage forbi Amalienborg, så fortvivl ikke. Her på dr.dk kan du følge begivenhederne live fra klokken 9-12.30 og igen fra kl. 18-22.30. Du får seneste nyt i tekst, billeder og video.

I forbindelse med gallamiddagen om aftenen kan du stille spørgsmål om kongehuset og gallakjolerne til kongehusekspert og tidligere kongelig reporter på DR Helle Bygum og designer og skrædder Søren Le Schmidt, som designer gallakjoler, blandt andet til kronprinsessen.

På DR1 vil Kåre Quist om formiddagen have gæster i studiet, der kender kronprinsen, og om aftenen vil Kåre Quist og Tine Gøtzsche få selskab af designer Lasse Spangenberg, kongehusekspert Anette Kokholm og tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen i studiet under karetturen og gallatafletChristiansborg.

Showet dagen derpå

Den 27. maj 2018 er kronprins Frederik og resten af den kongelige familie med til DR's fødselsdagsshow 'Hele Danmark fejrer Kronprinsen', der sendes direkte fra Royal Arena i København.

Fra klokken 18 kan man følge gæsterne ankomme på DR1, hvor man fra klokken 20 også kan se selve showet.

Facebook
Twitter