Her 'ryster' dansk pilot tårnet: Gamere skal vide, militæret er en mulighed

Forbundet Esport Danmark samarbejder med Forsvaret for at give gamerne flere fremtidsmuligheder.

Kun en promille af de bedste gamere bliver professionelle og kan leve af at spille på computer eller konsol.

Netop derfor indgår Esport Danmark nu et samarbejde om rekruttering med Forsvaret.

For at vise, at evnerne i virtuelle verdener som Fortnite, Counter-Strike eller Battlefield kan veksles til en karriere i den virkelige verden, forklarer forbundsformanden for den elektroniske sport.

- Det vigtige her er, at vores medlemmer får mulighed for at se, at de kan bruge deres kompetencer og evner til noget konstruktivt, som rent faktisk kan give dem noget andet den dag, de ikke har lyst til at sidde og dyrke esport mere, siger Thomas Koed, formand for Esport Danmark.

Forsvaret: Gamerne har det, vi vil have

Forbundet har netop indgået et samarbejde med Forsvarsministeriets Personalestyrelse, der står for at rekruttere folk til blandt andet militær og civilforsvar.

Samarbejdet går ud på, at Forsvaret får adgang til at præsentere en række militære uddannelser for gamerne samt mulighed for at teste og holde øje med, hvad esports-talenterne kan.

Forsøg har vist, at gamerne har en række af de evner, der er i høj kurs hos Forsvarets uddannelser til blandt andet pilot, flyveleder samt kontrol- og varslingsofficer. Det er for eksempel evnen til at samarbejde som et hold, reaktionsevner samt at kunne træffe hurtige beslutninger, oplyser Forsvarsministeriets Personalestyrelse, der allerede har haft held til at rekruttere en tidligere gamer.

I kontroltårnet på Flyvestation Karup sidder flyveleder Alexander Hundegger, der før var en ivrig Counter-Strike-spiller. Da DR Nyheder var på reportagebesøg i kontroltårnet, kunne en af flyvevåbnets piloter ikke modstå fristelsen til at 'ryste tårnet', som man kan se i videoen over artiklen.

Mange skærme på én gang

Ifølge Esport Danmark er gamerne vant til at overskue mange skærme på én gang.

- Desuden kan de multitaske. De sidder jo typisk derhjemme med både to, tre og fire skærme, når de spiller. Det vil sige, at de har et ekstremt stort overblik over, hvad der skal ske, siger Thomas Koed.

- Ingredienser som er ret vigtige for Forsvaret, når de skal rekruttere folk til at blive flyveledere, sidde i et jagerfly eller styre et missilforsvar. Derfor giver det god mening at lave et samarbejde med Forsvaret, konstaterer Esport Danmark-formanden.

Godt at se, hvad Forsvaret tilbyder

Mange unge gamere er, fortæller han, meget fokuserede på esport og dermed ikke så opmærksomme på de valg, der skal træffes i det danske uddannelsessystem.

- Det er en god ide at give dem en mulighed for at se, hvad Forsvaret kan tilbyde. Desuden har det militære system en række gode ledelsesuddannelser, som man ville kunne kombinere sine digitale evner med. Der ser jeg et stort potentiale, siger Thomas Koed.

Det første, konkrete skridt i samarbejdet mellem Forsvaret og gamerne bliver taget i løbet af de næste uger, hvor militærets folk besøger en talentcamp for flere af de bedste, danske gamere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk