Her vil kommuner droppe p-vagter eller slække på kontrollen

Nye regler får en stribe kommuner til at skære ned på kontrollen af ulovlige parkeringer.

Nogle kommuner vil slet ikke have parkeringsvagter længere. Det er simpelthen blevet en underskudsforretning. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Siden nytår har kommunerne skullet aflevere 70 procent af deres indtægter fra parkeringsafgifter til staten. Det har nu fået flere kommuner til at neddrosle eller simpelthen at droppe parkeringsvagterne, fordi kontrollen ville have været en underskudsforretning.

Tidligere skulle kommunerne kun aflevere halvdelen af parkeringsindtægterne, men VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti satte procenten op for, at kommunerne ikke skulle have incitament til at gøre parkering til "en pengemaskine".

Thisted: Ingen kontrol

Det tidligere rådhus i Thisted. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Sidste måned meldte Thisted Kommune ud, at der ikke længere vil være parkeringskontrol fra nytår. Kommunen har regnet sig frem til, at det vil give et underskud på 90.000 kroner, hvis man skulle fortsætte med at have parkeringsvagter.

I fremtiden bliver det op til politiet at udskrive bøder, men ifølge TV2 Nord regner kommunen ikke med, at det vil ske særlig ofte.

Struer: Ingen kontrol

Struer er blandt andet kendt for at være hjemby for Bang & Olufsen. (Foto: HENRIK OLE JENSEN © Scanpix)

Struer Kommune har også regnet sig frem til, at det ikke længere kan løbe rundt, når man skal aflevere 70 procent af indtægterne til staten i stedet for 50 procent.

Ifølge TV Midtvest havde kommunen en aftale med et privat parkeringsfirma, der skulle have halvdelen af indtægterne, så regnestykket endte med at vise et minus på 60.000 kroner årligt.

Odsherred: Ingen kontrol

Odsherred (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Odsherred Kommune på Sjælland har også valgt at droppe parkeringsvagterne. Men det er ikke noget, byrådet er specielt begejstret for at gøre.

- Det kan selvfølgelig give nogle rigtig store udfordringer med folk, der bare parkerer hid og did, når man ikke længere kontrollerer, men så er det politiet, der må træde til, siger borgmester Thomas Adelskov (S) til DR.

Før løb kontrollen rundt, men med de nye regler ville den have givet underskud.

Køge: Mindre kontrol

Køge Torv med statuen af Frederik VII. Arkivfoto. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

Køge Kommune har ikke droppet kontrollen helt, men man har droslet ned og fyret en parkeringsvagt og en sagsbehandler på parkeringsafgiftsområdet, skriver specialmediet kommunen.dk.

Der vil stadig være steder i byen, man skal betale for at parkere, men kommunen melder om, at budgettet er udfordret af, at størstedelen af indtægterne skal afleveres til staten.

Høje-Taastrup: Mindre kontrol

Kvarteret ved stationen i Høje-Taastrup. Arkivfoto. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

I Høje-Taastrup har man regnet sig frem til, at det nu vil koste kommunen omtrent 100 kroner, hver gang der udstedes en parkeringsafgift.

Derfor vil de nye regler betyde, at der vil blive udskrevet færre parkeringsafgifter end tidligere, oplyser Vej- og affaldschef Lars Koch til kommunen.dk.

Facebook
Twitter