Heste for millioner vakte ikke mistanke: Vi troede pengene kom fra opsparing, arv og livforsikring

Britta Nielsens døtre er sigtet for hæleri, men nægter sig skyldige.

I en tv-udsendelse på Kanal 5 onsdag aften forklarede den 31-årige Samina Hayat og hendes 34-årige storesøster, Jamilla Hayat, at de ikke kendte til deres mor Britta Nielsens formodene svindel med satspuljemidler.

Den svindelmistænkte Britta Nielsens to døtre har fået en lang række rejser til Sydafrika, lånt penge til dyre biler og mange heste, men de har aldrig haft mistanke om eller kendskab til, at de mange penge skulle stamme fra svindel.

Det fortalte de to kvinder i et interview på Kanal 5 onsdag aften. Begge døtre er sigtet for hæleri.

I tv-udsendelsen forklarede den 31-årige Samina Hayat og hendes 34-årige storesøster, Jamilla Hayat, at de aldrig spurgte ind til, hvor deres mor, Britta Nielsens penge kom fra.

- Det var ikke noget, vi talte om, sagde den ældste datter Jamilla Hayat.

De to døtre, som begge nægter sig skyldige, har heller ikke haft mistanke om, at der var noget uldent eller unormalt ved de meget høje beløb.

- Vi troede pengene kom fra opsparing, arv og livsforsikring efter vores far gik bort.

- Når min mor siger, ”far og jeg har sparet sammen”, spørger jeg jo ikke, er du sikker på, at du ikke har røvet en bank, siger Jamilla Hayat og fortæller, at de i familien aldrig brugte mange penge, før deres far døde i 2005.

Lånt for flere millioner

Journalisten fra Kanal 5 spurgte de to døtre, hvor mange penge, de mente de samlet set havde lånt af deres mor.

Det kunne ingen af dem svare på. Men de understregede begge to, at de aldrig har talt særlig meget om penge. Til sidst kom den ældste datter med et forsigtigt gæt:

- Måske har jeg samlet lånt lidt under en million, sagde Jamilla Hayat.

Pengene er ifølge datteren blandt andet gået til en Audi og en computer.

"Stolede på min mor og bogholderen"

Spørgsmålet om, hvor meget de havde lånt af deres mor, er en del sværere for den yngste datter Samina Hayat at svare journalisten på.

Hun har haft sin egen virksomhed i både Tyskland og Holland, hvor hun i flere år har solgt og købt "omkring 50-60 heste", vurderede hun selv. Men Samina Hayat ved ikke, hvor meget hun har fået udbetalt til sin egen konto fra virksomheden.

Ligesom hun ved heller ikke kunne svare på, om der er overskud eller underskud i den virksomhed, som hun er direktør i.

- Jeg har bare fokuseret på min sport. Og stolet på, at min mor og bogholderen havde styr på det økonomiske, siger en tydeligt berørt Samina Hayat og tilføjer, at hun fik økonomisk støtte af sin mor, men aldrig spurgte ind til, hvor moren fik pengene fra.

Intervieweren henviste til, at hendes virksomhed på et tidspunk havde lånt 18 millioner kroner af Britta Nielsen, men heller ikke det beløb kendte hun noget til.

- Det lyder helt vildt. Jeg har aldrig fået et tal i hovedet på den måde. Det lyder som et helt vanvittigt beløb, siger hun og gætter på, at hvis det er korrekt, at pengene er lånt til hendes virksomhed, er de blevet brugt på heste og stævner.

Facebook
Twitter