Heunicke med ny strategi: Nu skal alle med symptomer testes

Man vil nu ændre strategi for test, siger sundhedsministeren.

- Alle, der har symptomer, skal blive testet, siger Magnus Heunicke.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger, at man nu vil teste alle, der har symptomer på Covid-19, som er sygdommen, man får af coronavirus.

Det fortæller han på et pressemøde.

- Hvis du har tør hoste, hvis du har feber, eller hvis du har probemer med vejrtrækning, så er rådet at ringe til din læge eller vagtlægen, så vil du blive visiteret til en test så hurtigt som muligt.

- Det er den mest effektive måde, vi kan få stoppet smittekæderne på, siger ministeren.

Han understreger, at myndighederne har kapaciteten til at ændre på strategien.

- Regionerne siger, at de mangler, at folk ringer ind.

Hvide telte dukker op

I Fælledparken i København blev der i weekenden bygget et kompleks af hvide telte med 'Covid-19 Testcenter'-skilte. Fælledparken ligger lige ved siden af Rigshospitalet.

Ifølge Magnus Heunicke skal teltene, der er opsat i alle fem regioner, bruges til testning.

- De hvide telte er en del af vores teststrategi, som igen hænger sammen med genåbningen af Danmark. Fra og med i dag udfører vi pilottest. Vi udfører test lige nu, siger han.

Ved pressemødet, hvor Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm og Statens Serum Instituts Kåre Mølbak også deltager, understreger myndighederne, at det fortsat er meget vigtigt, at man ikke selv dukker op hos sin læge. Man må heller ikke køre direkte til teststedet.

I stedet skal man ringe til sin praktiserende læge, som vurderer situationen og eventuelt visiterer til en test.

Ny strategi - igen

Tidligere er Sundhedsstyrelsen kommet med specifikke mål på hvor stor testkapacitet, man ville sigte efter. Forventningen var at ville nå op på 10.000 i ugen op til påske og 15.000 efter påske.

Men det tal har man ikke været i nærheden af.

Det nærmeste man har været var 14. april, hvor der blev foretaget 5.429 test.

Ikke desto mindre ændrer sundhedsmyndighederne nu teststrategi endnu engang. I begyndelsen af coronaforløbet var det udelukkende personer med udtalte symptomer, der skulle testes.

Så blev det justeret til, at også personer med milde symptomer – og som samtidig er i tæt kontakt med personer i risikogruppen - ville kunne blive testet.

Men nu går man altså skridtet videre.

Facebook
Twitter