Historiker: Ekstra Bladets nej til tronfølgelov er pjattet

Ekstra Bladet opfordrer til et nej til en ændring af tronfølgeloven, der vil ligestille prinsesser med prinser. En historiker kalder anbefalingen for noget pjat.

På søndag skal vi stemme om en ligestilling af tronfølgeloven. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix)

Ekstra Bladets chefredaktør opfordrer i dag danskerne til at stemme nej til en ligestilling af tronfølgerne i kongehuset. Modsat lederskribenter i Jyllands Posten og Berlingske Tidende der anbefaler et ja.

Ekstra Bladets Poul Madsen skriver, at "arvefølgen i kongehuset intet har at gøre med ligestilling. Kongehuset handler om at være født ind i en priviligeret, udvalgt famile, og er et levn fra fortiden".

EB: Regeringens arrogante makværk

Derfor er afstemningen "regeringens arrogante makværk og noget af det mest ligegyldige i verden".

Historiker Jes Fabricius Møller fra Københavns Universitet mener, at holdningen er pjattet.

- Hvis folk gør som Ekstra Bladet anbefaler, så gør de ligesom studenter, der dumper til eksamen: De svarer ikke på dét, der bliver spurgt om.

Historiker: Mandschauvinister og kværulanter

- Hvorfor ofre en ligestillingssag, der i princippet er glimrende, for at fremme en anden dagsorden, der har at gøre med, om man er for eller imod kongehuset, spørger historikeren.

- Hvis det ender med et nej, lykkes det et broget mindretal af mandschauvinister, republikanere og kværulanter at sætte en helt anden dagsorden, lyder det fra Jes Fabricius Møller. Han tilføjer, at Ekstra Bladet dyrker sin sædvanlige gadedrenge-attitude, hver gang det handler om kongehuset.

Facebook
Twitter