Historisk dag: Elling og Andersen sagde ja i kirken

Parret Stig Elling og Steen Andersen er nu ægtefæller efter vielsen i Frederiksberg Kirke.

Stig Elling og Steen Andersen som nygifte uden for Frederiksberg Kirke 15. juni (Foto: Scanpix © Scanpix)

Mange års kærlighed og et registreret partnerskab gennem 19 år er nu overgået til ægteskab mellem de to mænd. Loven om at to af samme køn kan blive gift har gjort det muligt for Stig Elling og Steen Andersen at blive ægtefolk.

Deres borgerlige partnerskab, der blev registreret på rådhuset i Lyngby, er nu blevet omdøbt til et ægteskab ved den kirkelige handling.

Vielsen, der var meget privat uden gæster, stod præst Michael Hemmingsen for. Brudeparret har glædet sig til den historiske dag. De havde valgt sort smoking, hvide skjorter og en rød og blå butterflyt som bryllupstøj.

Var foregangsland

Danmark var iøvrigt foregangsland med at give homoseksuelle mulighed for at indgå registreret partnerskab på rådhuset og var dermed det første land i verden, hvor to mennesker af samme køn kunne blive registreret som partnere.

10. oktober 1989 var en historisk dag, da de første homoseksuelle partnerskaber blev indgået. Siden har vi været mere tilbageholdende modsat Norge og Sverige, som for flere år siden gjorde det muligt for homoseksuelle at blive viet også i kirken.

Facebook
Twitter