Historisk hotel i ruiner efter eksplosionsbrand

Hotel Sønderhav i Kollund i Sønderjylland er lagt i ruiner af en kraftig eksplosionsbrand. Ingen kom til skade i branden.

Under en stormflod i 1872 blev hotellet voldsomt beskadiget, og under den senere genopbygning blev hotellet opført på sin nuværende plads på Fjordvejen. (© Hotel Sønderhav)

Hotel Sønderhav i Kollund i Sønderjylland blev onsdag aften raseret af en kraftig eksplosionsbrand.

- Det er helt udbrændt. Der er stort set kun skalmurene tilbage, siger vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Jan Stokholm.

Ifølge politiet kan der var tale om en røggaseksplosion, der har lagt hotellet i ruiner. Tidligere på eftermiddagen hørte et avisbud noget, der kunne være en røgalarm i hotellet.

- Det kunne betyde, at noget har ligget og ulmet i nogle timer og så pludselig fået luft på en eller anden måde, så der er sket en eksplosion, siger Jan Stokholm.

Hotellet var tomtKort efter den kraftige eksplosion var det mennesketomme hotel omspændt af flammer og en kraftig røg væltede ud fra branden.

- Vi evakuerede et par huse bag hotellet, dels på grund af røgen, dels af frygt for at branden skulle brede sig. Men vindretningen var ud over vandet, så beboerne kunne hurtigt vende tilbage, forklarer vagtchefen.

Den kraftige røg betyder dog, at Fjordvejen, hvor hotellet ligger, vil være afspærret det meste af aftenen.

Gammelt hotelPolitiet kender ikke brandårsagen, men nogle varmeblæsere har angiveligt stået tændt på hotellet. Om det er dem, der er skyld i branden, skal de nærmeste dages tekniske undersøgelser søge at fastslå.

Hotel Sønderhav kan føre sin historie tilbage til 1800-tallet, hvor det under betegnelsen "Strandhotellet" oprindeligt lå helt nede ved vandet, skriver hotellet på sin hjemmeside.

Under en stormflod i 1872 blev hotellet voldsomt beskadiget, og under den senere genopbygning blev hotellet opført på sin nuværende plads på Fjordvejen.

Hvis du har oplysninger om hotelbranden eller fotos af den, så kan du kontakte os på 1212@dr.dk.

FacebookTwitter